Ko naslednjič svojega učitelja kemije srečate med delom v avtopralnici, se mu nikar ne smejte, kajti ne le, da lahko postane šef narkoimperija, temveč je njegova življenjska zgodba vsem krivim potem navkljub očitno lahko dovolj zanimiva, da postane nesporno najboljša televizijska serija zadnjega leta. Zaključek serije Kriva pota je ponoči namreč prepričljivo slavil na 66. podelitvi televizijskih nagrad emmy.

Serija je slavila v vseh treh igralskih kategorijah za dramsko serijo. Bryan Cranston (glavna vloga v dramski seriji), Aaron Paul (najboljši stranski igralec v dramski seriji) in Anna Gunn (najboljša stranska igralka v dramski seriji), poleg tega pa je ekipa najbolj priljubljenega televizijskega zlobneža slavila še nagradi za najboljšo dramsko serijo, za najboljši scenarij pa je bila nagrajena epizoda Ozymandias izpod peresa Moire Walley-Beckett.

Sherlock z največ nagrad, najboljša mini serija Fargo

Kolikor je dovolila senca Krivih pot, ki se za del uspeha lahko verjetno zahvali tudi dejstvu, da se podeljevalci nagrad pogosto radi še posebej zahvalijo uspešnim serijam ob zaključkih, je na svoj račun prišla tudi serija Pravi detektiv z nagrado za najboljšo režijo, ki jo je prejel Cary Joji Fukunaga. Z nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo v dramski seriji pa se lahko pohvali Julianna Marglies za serijo Dobra žena. Igra prestolov je ob izjemni konkurenci pričakovano prejela zgolj nekaj manj pomembnih nagrad.

V kategoriji mini serije ali filma je zmagala britanska moderna adaptacija Sherlocka Holmesa. Benedict Cumberbatch je dobil nagrado za najboljšega glavnega igralca, Martin Fereeman za stranskega, Steven Moffat pa za scenarij. Za najboljšo igralko in stransko igralko pa sta v kategoriji mini serij ali filma prejeli Jessica Lange in Kathy Bates. Obe za vlogi v Ameriški grozljivki. Za najboljšo mini serijo je bil nagrajen Fargo, medtem ko je za najboljši film nagrado prejel The Normal Heart.

Sodobna družina slavila med humoristi

V humoristični kategoriji so bile nagrade bolj enakomerno porazdeljene, s tremi je izstopala zgolj Sodobna družina. Slednja se je lahko zahvalila za nagrado za najboljšo komično serijo, Gail Mancuso je prejela nagrado za režijo, za najboljšega stranskega igralca pa je nagrado prejel Ty Burrell.

Kot je že skoraj postalo pravilo, je v humoristični kategoriji nagrada za najboljšega igralca pripadla Jimu Parsonsu iz Velikih pokovcev. Najboljša glavna igralka je postala Julia Louis-Dreyfus iz serije Veep, za stransko vlogo pa je slavila Allison Janney iz serije Mom. Najboljši scenarij v kategoriji je pospravil Louis C.K. za istoimensko serijo, slavil pa je tudi Steven Colbert za najboljšo zabavno pogovorno oddajo.

Podelitev nagrad pa ni minila brez spomina na preminule legende televizijskih zaslonov in še posebej na Robina Williamsa. »Nasmejal nas je, zelo, vsakič ko smo ga videli,« se mu je poklonil Billy Crystal. »Težko je o njem govoriti v pretekliku, ker je bil v vseh naših življenjih tako prisoten.«