Kenijec Ronoh Geoffrey je pretekel svoj drugi evropski polmaraton v neverjetnem času 59:45. To je bil po letu 2008, ko je Francis Kiprop dosegel čas 1:00:59, najboljši rezultat. Polmaraton na prireditvi Koroška teče je tako bil obenem tudi prvi v Avstriji, na katerem je bil zmagovalni čas pod eno uro. Po osmih kilometrih se je Ronoh odlepil od glavnine in tudi ciljno črto prečkal sam. Nad tekmo je bil neverjetno navdušen in kot je sam povedal, je na progi izjemno užival, z rezultatom, ki ga je dosegel, pa je zelo zadovoljen. Svetovni prvak v maratonu Wilson Kipsang je bil velik favorit na polmaratonu Vrbsko jezero, a je moral po 14-ih kilometrih odstopiti zaradi poškodbe. Po tekmi je iskreno čestital Ronohu Geoffreyu in se z njim veselil zmage. Kipsang je sicer od 29. septembra lani lastnik svetovnega rekorda v maratonu – čas: 2:03:23 ure.

V ženski konkurenci je na polmaratonu na prireditvi Koroška teče zmagala Murigi Lucy-Wambui iz Kenije s časom 1:11:34. Pred tekmo je bila favoritka Hilda Kibet, ki je na koncu zasedla drugo mesto s časom 1:12:18.

Murigi, ki je z zmago uresničila svoje sanje, je bila sicer na progi izjemno skoncentrirana, a je povedala, da je bilo vse, kar je opazila ob progi, neverjetno in da je bila tekma resnično zelo lepa. Tretjeuvrščena Anna Hahner iz Nemčije še nikoli ni doživela takšnega vzdušja. Na startu v Vrbi je imela kljub toplim sončnim žarkom kurjo polt in kot je povedala, jo je navdušena publika dobesedno ponesla. Od starta do cilja je bilo namreč moč čutiti navdušenje gledalcev, ki so tekačice in tekače spodbujali ob vsej progi. val, ea