Le točka je ločila Žana Kranjca, da bi se po številu osvojenih točk svetovnega pokala v sezoni 2013/14 uvrstil na zmagovalni oder najboljših Slovencev. Kranjec je zbral osem točk. Peti je bil Martin Čater s tremi. V Argentino sta včeraj odpotovala še Mišel Žerak, ki v svoji karieri še ni osvojil točke svetovnega pokala, in Boštjan Kline, ki se na tekmovalna prizorišča vrača po enoletni tekmovalni odsotnosti zaradi rehabilitacije po poškodbi.

Če bi postal prvi trener reprezentance »Klemen Neobstoječi«, bi imel v novi sezoni z vidika osvajanja točk svetovnega pokala lahko nalogo. Štiriinpetdeset točk bi morali Slovenci zbrati na vsaki tekmi svetovnega pokala in ne na vseh skupaj. V tem primeru bi vsaj upravičili zaupanje države, ki jim namenja veliko javnih sredstev. Še več pa sponzorskih iz naslova državnih podjetij.

To je dokaz več, da je slovenska država izgubila kompas. Slovenska nacionalna televizija po novem v svojem paradnem športu, katerega predstavniki kar skačejo iz sprejemnikov, v neposrednih prenosih sploh ne bo imela več slovenskega predstavnika, če ne bo prenašala tekem do eksotičnih številk. Bodo pa Ligety, Svindal, Hirscher in drugi alpinci slovenski nacionalni heroji. Številni pravi slovenski junaki iz drugih športnih panog bodo lahko le sanjali, da bi se prenosi njihovih tekem svetovnega pokala pojavili na nacionalki, sami pa bi posledično nastopali v logotipih NLB, Petrola, nekoč Mercatorja...