Halcom v sodelovanju z mednarodnim društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC LC Ljubljana oktobra pripravlja celotedensko brezplačno delavnico Money Talks, namenjeno slovenskim in tujim študentom informatike ali elektrotehnike. Študenti bomo med 4. in 12. oktobrom v Halcom Studiu intenzivno delali v skupinah ter svoje znanje nadgradili predvsem na področjih »gamificationa«, spoznavanja platform e-banke in m-banke, varnosti, inovacijskih procesov, spletnih storitev, kot so REST, SAOP, XML, Json in druge.

Najbolj zaželeni so študentje informatike ali elektrotehnike z odličnim znanjem angleščine ter izkušnjami z uporabo vsaj enega od programerskih jezikov: JAVA, HTML in JavaScript. Izbranim študentom bodo brezplačno omogočili tudi spoznavanje delovnega procesa v Halcomu ter s tem tudi spoznavanje ključnih ljudi, ki so odgovorni za posamezne veje produktov, pridobivanje izkušenj pri kreiranju in predstavljanju lastne ideje, celotedensko mentorstvo najvišjega Halcomovega menedžmenta, poleg posebne nagrade za najboljši prototip pa tudi možnost opravljanja prakse v prihajajočem študijskem letu.

Sicer pa Halcom, ki je bil v Zlati niti 2007 prepoznan za najboljšega zaposlovalca med srednje velikimi podjetji, leta 2003 pa je postal zlata gazela, redno sodeluje s slovenskimi fakultetami in študente spodbuja k samostojnemu raziskovalnemu delu, s čimer prispeva k izboljšanju sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. »To je nujno, če želimo, da postanejo slovensko znanje in z njim podjetja inovativnejša, prodornejša in navsezadnje tudi konkurenčnejša na globalnem trgu,« meni Primož Zupan iz Halcoma. Halcom se v prizadevanjih za prepoznavanje talentov med študenti udeležuje tudi tako imenovanih hitrih zmenkov med delodajalci in študenti, ki jih pripravljajo Karierni centri Univerze v Ljubljani, sodeluje pa tudi z mariborsko univerzo.

V Halcomu so prepričani, da je delo z mladimi poglavitna komponenta razvoja, zato vabijo študente, da se na oktobrske delavnice prijavijo najpozneje do 28. avgusta 2014 na e-naslov: studio@halcom.si. Več informacij je na http://moneytalks.eestec-lj.org.jpš