"Normalno, da sem žalosten. Branjenje zmage na Vuelti je bil cilj sezone, zato me je Lampre tudi pripeljal v ekipo. Vsi smo verjeli, da sem lahko v Španiji enakovreden najboljšim. A pravila so pravila, moram jih spoštovati, pa čeprav mi je Mednarodna kolesarska zveza dovolila nastop," je dejal Horner, ki je lani na Vuelti z 41 leti postal najstarejši zmagovalec ene izmed treh tritedenskih dirk v zgodovini. Lani je premagal celo najboljšega na letošnjem Touru Vincenza Nibalija.

Hornerja, ki je brez nastopa ostal v zadnjem trenutku, bo v ekipi zamenjal Italijan Valerio Conti. Slovenski ljubitelji kolesarstva so upali, da bo njegova menjava Jan Polanc, toda ni, tako da Slovenija na dirki, kjer med največje favorite spadajo Britanec Chris Froome (na zadnjem treningu je padel, a se ni težje poškodoval), Španec Alberto Contador in Kolumbijca Nairo Quintana in Rigoberto Uran, ostaja brez predstavnika.

Dirka se bo sicer začela z moštvenim kronometrom, po 21 etapah pa končala 14. septembra z desetkilometrsko posamično vožnjo na čas v Santiagu de Camposteli. Strokovnjaki za odločilne etape omenjajo 15., 16. in 20., vse se bodo končale na vrhu vzpona. Na vrhu klanca se bo zaključilo še pet etap.