V prvi sezoni atraktivnega prvenstva bo nastopilo deset moštev, v prihodnje pa se utegne njihovo število še povečati, saj zanimanje kažejo številni avtomobilski proizvajalci. Nenazadnje okolju prijazno tekmovanje podjetjem služi kot zelo dobra reklama, ugotavljajo pri Al Džaziri.

Prva dirka bo organizirana 13. septembra v Pekingu, na njej pa bo vsak voznik uporabil dva bolida. V prvenstvu bo tekmovalo kar nekaj izvrstnih dirkačev, med drugim Nick Heidfeld, Nelson Piquet, Jarno Trulli Bruno Senna – nečak legendarnega Ayertona Senne in sin prekaljenega francoskega dirkača Alaina Prosta, Nicolas Prost. Kot zanimivost velja omeniti, da bosta del dirkaškega cirkusa tudi dve voznici, in sicer Švicarka Michaela Cerutti in Britanka Katherine Legge.

»Z Brunom se dobro poznava. Od nekdaj sva bila zelo dobra prijatelja. Upam, da ga premagam, a da obenem ostaneva prijatelja,« pravi Prost, ki bo vozil za moštvo Renault, medtem ko Senna, voznik moštva Mahindra Racing, dodaja: »Ne glede na to, kako se bo prvenstvo odvijalo, gre za razburljivo tekmovanje. Vsi so zelo tekmovalno razpoloženi in prepričan sem, da bo vse skupaj dobro izpadlo.«

Poleg izvrstnih voznikov bi morale zanimanje ljubiteljev avtomoto športa vzbuditi tudi izjemno zanimive in atraktivne lokacije. Poleg kitajske prestolnice bo dirkaška karavana obiskala še Putrayajo v Maleziji, Punta Del Este v Urugvaju, Buenos Aires, Miami, Long Beach, Berlin, Monak, medtem ko bo zaključno dirko gostil London.