»Gre za povsem konkretne družbene, politične razmere, v katerih se je znašel svet s svojo požrešno in nenasitno globalno kapitalistično pošastjo. Da bi izpovedal vso nemoč, s katero se vsako jutro prebujajo milijoni, sem se dotaknil ene same zgodbe. Zgodbe mlade družine, ki si želi samo preživeti,« je napovedal Möderndorfer.

Inferno, v katerem med drugim nastopajo Marko Mandić, Medea Novak, Jernej Šugman in Sebastian Cavazza, pripoveduje zgodbo družine, ki »kot vsaka običajna evropska družina hoče in zmore preživeti zgolj z delom svojih rok«, a se je njihovo življenje zaradi globalne krize znašlo v slepi ulici, so sporočili iz distribucijske hiše Cinemania group.

Film je nastal v produkciji Forum Ljubljana in koprodukciji Kinorame, Sektor Filma, Deliriuma ter TV Slovenija. Pri financiranju so sodelovali še Slovenski filmski center, Hrvaški avdiovizualni center, Makedonska filmska akademija, Filmski center Srbije in Media. Na pomoč pri ustvarjanju filma je priskočil tudi Filmski studio Viba film.