Govejškova je zaostala le za Rusinjo Rozalijo Nasretdinovo, najhitrejšo že v polfinalu, in Švicarko Svenjo Stoffel. Do časa zmagovalke ji je zmanjkalo 44 stotink, do srebra pa osem.

"Zelo sem vesela, da sem bila tretja. Nastop mi je uspel, prihod v cilj se mi mogoče spet ni najbolje izšel. Ampak zelo sem vesela," je uvodoma dejala 17-letnica, ki ima že kar nekaj izkušenj. Pred dvema letom je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Londonu, takrat je bila stara 15 let, s pritiskom pa se zdaj že zna spopasti.

"Pritisk je bil, tudi od drugih, ne samo z moje strani. Pričakovali so medaljo. Vesela sem, da mi je uspelo. Moja pričakovanja so zdaj izpolnjena. V prihodnje bo vsak skok v bazen lažji, bolj bom samozavestna. Želim si nadaljevati v takšnem slogu," je povedala Govejškova, nato pa se za trenutek ustavila še pri Londonu 2012: "Mogoče sem na London gledala kot na izkušnjo, nisem se ukvarjala z rezultatom, želela sem vse izkoristiti. Tu mi več pomeni plavanje in rezultat."

Čakajo jo še trije nastopi

Za Govejškovo je v nekdanji kitajski prestolnici tretji nastop, pred tem je tekmovala na 100 m prosto in v štafeti 4 x 100 m prosto. V prvem finalu je priplavala do brona, v bazen bo skočila še trikrat: "Imam še nastop na 50 m kravl, mislim, da lahko tu naredim zelo dober rezultat, ki me lahko popelje visoko. Na 100 delfin mogoče nisem najmočnejša, ampak glede na to, da sem v formi, lahko odplavam dober osebni rekord. Potem pa sledi še štafeta 4 x 100 mešano."

To je druga slovenska medalja v Nanjingu. Tako kot Govejškova je do brona prišla judoistka Maruša Štangar.