Kozmetične operacije postajajo vse bolj priljubljene v Severni Koreji, kar je postalo najbolj očitno prav v letošnjem poletju. Tamkajšnja dekleta si skušajo namreč zaceliti rane še pred začetkom novega študijskega leta, saj upajo, da jim bodo popravki vek in trajno ličenje omogočili boljši prihodnost.

Tovrsten trend pomeni ogromen odklon od običajnega življenja, ki so ga Severnokorejci vajeni. Do sedaj so v državi veljala stroga pravila glede zunanjega videza, ki so prepovedovala vsakršno zgledovanje po trendih, ki se smatrajo za protisocialistične. Z aktualnimi spremembami naj bi mladi vodja Kim Jong Un želel dokazati, da je moderen in napreden, poroča The Guardian.

»Zahteve, da so ženske videti lepe, so postale veliko glasnejše kot kadarkoli doslej,« je neimenovani vir zatrdil lokalnemu mediju DailyNK. Operacija vek je sicer zelo priljubljen postopek pri Južnokorejkah, prav tako tudi trajno ličenje. Tega se najpogosteje poslužujejo dekleta v 20. letih, saj upajo, da jim bo lepši videz omogočil boljše kariere in boljši položaj v družbi. Severna Koreja naj bi namreč skrbno izbirala svoje predstavnike, ki jih napoti v tujino. Lepa dekleta imajo tako več možnosti.