1. O občini na spletnih straneh

Ko sem v brskalnik Google vtipkala »občina Kočevje«, sem na straneh občine Kočevje pod zavihkom o turizmu našla veliko informacij in idej za moj izlet, prav tako sem našla veliko informacij o kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitostih. Podatkov o značilnih lokalnih jedeh žal nisem našla.

2. Prevoz varianta A – osebni avtomobil:

Pot je bila v krogu družine in prijateljev v avtomobilu prijetna in zabavna, iz Ljubljane smo do Kočevja potrebovali slabo uro v eno smer. Pot je dobro označena.

3. Označbe v kraju

Ste takoj našli Turistično-informacijski center (TIC)?

Na spletni strani TIC nisem nikjer zasledila naslova oziroma lokacije, tudi v samem mestu smo TIC našli precej težko in sem za usmeritev morala povprašati kar nekaj domačinov. Ko smo TIC končno našli, smo izvedeli, da so se pred kratkim preselili in žal podatki na spletnih straneh še niso usklajeni oziroma osveženi.

Ste takoj našli zanimive točke, ki ste jih našli na spletni strani?

Našli smo jih brez težav.

4. TIC

V TIC je bila v času mojega obiska prisotna gospa, ki si je zame in mojo druščino prijazno vzela čas. Prijazno nas je usmerila v ogled krajev v bližnji okolici, podala informacije o dobrih restavracijah in doživetjih. Prejeli smo ogromno brošur, zemljevidov in letakov. Glede naše sobotne kulinarične želje nas je zaposlena napotila v gostišče Madronič.

5. Zanimiva točka številka 1 – POKRAJINSKI MUZEJ

Čeprav smo prispeli pol ure pred zaprtjem muzeja, smo doživeli prijeten sprejem kustosinje in ponujeni vodeni ogled muzeja, ki smo ga z navdušenjem sprejeli. Predstavitev je bila zanimiva, izčrpna in realno predstavljena.

6. Restavracija Madronič

Sprejem ob prihodu in odnos osebja do gostov

Prijeten, vljuden, ustrežljiv, humoren, simpatičen, sproščen, domač… Vse, kar človek potrebuje za piko na i po čudovitem celodnevnem turističnem pohajkovanju.

Je natakar poznal jedi na jedilnem listu, je znal predstaviti lokalno kulinariko?

Da, poznal je jedi in nam jih predstavil. Odločili smo se za hišno specialiteto – postrv v koruzni omaki, s prilogo blitve in krompirja.

Ste bili ob odhodu deležni pozdrava, darila?

Deležni smo bili prijetnega pozdrava, zahvale za obisk in vabila, da se še kdaj vrnemo.