Prejšnji rekord je znašal 390.000 obiskovalcev, kolikor so jih našteli leta 2009. Dnevni rekord z 85.000 obiskovalci pa so zabeležili prejšnji četrtek, ko je bil festival razprodan, je povedal glavni organizator Karoly Gerendai.

Gerendai je pričakoval, da se bo letošnji festival zaradi stroškov, ki so narasli za 300 milijonov forintov (skoraj milijon evrov), znašel v rdečih številkah. Po njegovih besedah se je odločitev, da Sziget v primerjavi s prejšnjimi leti preložijo za teden dni, izkazala za dobro, zato tudi za prihodnje leto računajo, da ga bodo izvedli sredi avgusta. Termin bodo spremenili le, če bodo drugi evropski festivali spremenili svoje običajne datume, je še povedal glavni organizator.

Več kot 80 odstotkov tedenskih vstopnic so prodali v zahodni Evropi, med dnevnimi obiskovalci festivala pa je bilo skoraj 50 odstotkov Madžarov. "Letos je Sziget obiskalo več Madžarov kot lani, kar se ni zgodilo že dolgo časa," je dodal Gerendai.

Največ tujih obiskovalcev je prišlo z Nizozemske, znatno povečanje zanimanja pa so zabeležili na britanskem, francoskem, nemškem in italijanskem trgu.

Na odrih ob Donavi so med drugim nastopili Lily Allen, Macklemore & Ryan Lewis, The Kooks, Outkast, The Prodigy, Placebo, Manic Street Preachers, Korn in Queens of the Stone Age.