Toro Rosso bo imel tako v sezoni 2015 najmlajšo dirkaško zasedbo, saj se bo še nepolnoleten Verstappen, ki bo nadomestil Jeana-Erica Vergna, pridružil 21-letnemu Daniilu Kvyatu.

Obetavni Verstappen ima dirkanje v krvi. Dirkač v formuli 1 je bil že njegov oče Jos Verstappen, ki je v karieri zbral 106 nastopov ter se dvakrat povzpel na zmagovalni oder. Z dirkanjem se je ukvarjala tudi njegova mati Sophie Kumpen, ki je bila uspešna v kartingu.

Verstappen, ki bo 30. septembra dopolnil 17 let, bo postal najmlajši dirkač v elitnem avtomobilističnem svetovnem prvenstvu. Pred vstopom mladega Nizozemca v avtomobilistično karavano je rekord držal Španec Jaime Alguersuari, ki je bil ob svojem debiju leta 1990 star 19 let 125 dni.

"Formula 1 je bila moj cilj že vse odkar sem bil star sedem let. Ta priložnost je tako zame uresničitev sanj. Z vrnitvijo imena Verstappen v formulo bom, upam, lahko podoživel stare spomine ter videl mnogo svojih navijačev," je dejal Verstappen za moštveno spletno stran.

Vodja moštva Toro Rosso Franz Tost ne dvomi v sposobnosti mladega Nizozemca, ki se je tako kot Nemec Sebastian Vettel in Avstralec Daniel Ricciardo kalil v Red Bullovem programu za mlade dirkače: "Za Maxa brez kančka dvoma lahko rečemo, da gre za enega izmed najbolj veščih mladih dirkačev nove generacije in trdno verjamemo, da ima vso potrebno zrelost ter mentalno moč, da se uspešno sooči z novim izzivom."