»Bilo je napeto. Kvalifikacijska tekma je bila izkaz celotne sezone. Največje preglavice mi povzroča zadnji korak pri vbodu palice. Zadnji skok je bil res dober in ta mi vliva upanje, da imam za finale še rezerve. Pri zadnjem skoku sem namreč doživela občutke, kakršne sem občutila v letošnji dvoranski sezoni,« je pripovedovala Tina Šutej, ki se je prvič v finale EP uvrstila pred štirimi leti v Barceloni. »Moj glavni problem letošnje sezone je, da mi manjka skokov na treningu, kar je posledica slabih razmer v tej sezoni. Ko sem študirala v ZDA, sem imela ves čas idealne vadbene in tekmovalne razmere. Ko pa sem se vrnila domov, so razmere daleč od idealnih. Sedaj se privajam na realnost, skušam odmisliti razmere, a vseeno potrebujem nekaj časa. Tudi moja rezultatska nihanja kažejo, da sem precej višja v dvorani, kjer sem v tej sezoni preskočila 471 cm. V dvorani pač ni zunanjih dejavnikov,« je nadaljevala atletinja Massa ter sklenila: »Glede na to, da sem se uvrstila v finale, se ne smem pritoževati nad tartanom, ki je drugačen kot drugod po svetu. Imam občutek, kot da se žeblji sprinteric ne zabijejo povsem v podlago, zato se počutim, kot bi tekla po zraku. Za finale moram ohraniti koncentracijo in bom lahko preskočila tudi državni rekord.«

Sreča se je nasmehnila Marini Tomič. Atletinja Kladivarja je v kvalifikacijah teka na 100 m ovire tekla slabše od pričakovanj, a se s časom 13,12 uvrstila v večerni polfinale. V igri tisočink treh atletinj z enakih časom je poleg Tomičeve napredovala v polfinale Poljakinja Karolina Koleczek, Nizozemka Nadine Visser pa v večernem delu sporeda ni tekmovala. Marina Tomič je izgubila igro tisočink predlani na OI v Londonu, ko se z enakim časom kot Rusinja Julija Kondakova ni uvrstila v polfinale. Manj sreče v igri stotink je imela Maja Mihalinec. Velenjčanka je izboljšala osebni rekord (11,52), a polfinale zgrešila za vsega stotinko.

Za krasen konec slovenskega večera je včeraj poskrbela 26-letna Nina Djordjevič, ki po porodu doživlja drugo športno pomlad. Velenjčanka, ki je v tej sezoni s 658 cm dosegla osebni rekord, se je pogumno podala v boj s tekmicami, s 644 cm pa se je kot zadnja uvrstila v veliki finale. »Sem res v finalu? Noro! Ne morem verjeti. Kaj takšnega še sama nisem pričakovala,« so bili vzkliki navdušenja Nine Djordjevič.