Ni vam treba biti ravno pred dejstvom, da želite ali celo morate zamenjati službo oziroma kariero usmeriti na novo pot, da bi se odločili pridobivati nova znanja tudi poleti.

»Poletna izobraževanja, s katerimi podjetja izboljšujejo kompetence svojih zaposlenih, so aktualna in dobro obiskana,« izpostavlja Jana Štolfa, vodja izobraževanj v podjetju SAOP, najboljšem zaposlovalcu izbora Zlata nit 2010. Poletje je zaradi nekoliko bolj umirjene delovne dinamike namreč idealen čas za izobraževanje, saj si zanj nekoliko lažje vzamemo čas, poteka pa lahko v bistveno bolj sproščenem vzdušju. To potrjujejo tudi ankete, ki jih že več kot 10 let izvajajo v SAOP.

Znanja, ki jih posameznik uspešno implementira v svoje vsakodnevno delo, lahko bistveno prispevajo ne le k delovni učinkovitosti in uspešnosti, pač pa izboljšujejo njegovo zaposljivost, ki v podjetniškem jeziku pomeni tudi posameznikovo boljšo konkurenčnost na trgu dela. Zaposlovalcem je namreč pomembno, da imajo kandidati za delo veliko željo po učenju, so radovedni in samoiniciativni, osebnostna in strokovna rast pa jim je nekaj samoumevnega.

Učenje tujih jezikov ali računalništva

Poleti si tako lahko vzamemo čas bodisi za učenje tujih jezikov, izboljšanje retoričnih veščin in predstavitve projektov, nadgradnjo računalniških znanj, ki z razvojem spleta postajajo nepogrešljiva, ali pa se enostavno odločimo, da se z novimi znanji lotimo novega hobija ali nadgradnje obstoječega. S svojim hobijem morebiti z lahkoto »okužimo« tudi sodelavce in tako še izboljšamo vzdušje v podjetju.

Vse bolj nepogrešljiva so poslovna znanja: bonton, vedenje na delovnem mestu, vodenje zaposlenih, upravljanje s časom, trženje... Poleg tega so tečaji odlična priložnost za mreženje in odpiranje novih poslovnih priložnosti. V Si.mobilu so se odločili, da bodo vnovič pripravili serijo seminarjev, ki so jih poimenovali poletna šola Smart Talks, organizirajo pa jih skupaj s partnerskimi podjetji Luna in Aragon. Lani so se z izobraževanji dotaknili pomena družbenih medijev, menedžmenta sprememb, novih tehnologij in startup miselnosti, to poletje pa namenjajo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje. Pripravili so sedem srečanj oziroma interaktivnih predavanj.

»Z organizacijo poletne šole želimo sodelavcem in partnerskim podjetjem omogočiti širši vpogled v pomembnost zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje. S poletno šolo podpiramo vsestransko izobraževanje sodelavcev, kar je tudi pomemben del družbeno odgovornega ravnanja podjetij pri spodbujanju vseživljenjskega učenja. Ob tem smo se zavezali, da bomo zagotovili čim boljša predavanja,« je pojasnil Saša Miladinović iz Si.mobila.

Koristno tudi za stranke

Na uvodnem srečanju od sedmih so izvedeli, kaj Si.mobilu pomeni najboljša uporabniška izkušnja, na drugem srečanju je spregovoril strokovnjak na tem področju Alain Thys. S slušatelji je delil svoje izkušnje in spoznanja, kako svet narediti uporabniku prijaznejši. Tretje srečanje so namenili debati, kako lahko na uporabnikovo izkušnjo vplivajo oglasi, naslednje pa segmentaciji uporabnikov. Do konca poletja bodo spoznali še digitalni »mindset« kot prvi korak digitalne transformacije, ter prisluhnili dvema okroglima mizama, in sicer o pomenu uporabniške izkušnje ter debati s predstavniki družbenih omrežij in novinarji.

Poletna šola širi in krepi obstoječe znanje zaposlenih

»Glede na dejstvo, da si najboljše uporabniške izkušnje ne predstavljam brez izjemne podpore in razumevanja zaposlenih, me zelo veseli številčen odziv tako simobilovcev kot partnerskih podjetij. Očitno se dobro zavedamo njene moči in pomena za naš obstoj, pripravljeni smo vlagati sebe in svoje znanje, ki ga poletna šola širi in krepi. Pod temi pogoji nobeni izzivi na področju najboljše uporabniške izkušnje za nas ne bodo preveliki, napredek pa bodo občutili uporabniki na trgu. V končni fazi je prav to naš cilj,« je med drugim komentirala Barbara Gorše, direktorica službe za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

»Sedem poletnih dogodkov bo obarvanih s tematiko zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje, kot pa vse kaže, bo že zdaj uspešna letošnja poletna šola dobra popotnica za organizacijo tretje poletne šole v prihodnjem letu,« je prepričan Miladinović.