Slovenski sprinterski festival deloma zastopa tudi Marko Kump na Danskem. Z 8. in 16. mestom v prvih dveh dneh je dobro začel, a se zaveda, da bo kot vodonoša domače ekipe Tinkoff Saxo podrejen vsaj dvema klubskima kolegoma, ki ciljata na skupno zmago, a sta glavna zvezdnika Danca Breschel in Sorensen zaostala že v prvi etapi in Kump bo moral prevzeti del odgovornosti. Za Dolenjsko puščico je to tudi priložnost.

Jure Kocjan je po dveh drugih mestih tretji dan dirke Po Utahu osvojil šesto mesto in zadržal rumeno majico. Že samo to, da je imel čast vsaj dva dni voziti v majici vodilnega na drugi največji etapni dirki v ZDA (za dirko Po Kaliforniji), je zelo lep uspeh. V ZDA nastopa kar šest elitnih ekip (Garmin, Lampre, BMC, Trek, Cannondale, Belkin), ki imajo zaradi velikega trga velik interes doseči dober rezultat. 30-letni Kocjan je po lanski sezoni, kjer se je vseskozi ubadal z zdravstvenimi težavami in zato ni zmogel izkoristiti življenjske priložnosti, ki se mu je ponudila v ekipi Euskatel, izbral nizozkoproračunsko ameriško ekipo SmartStop. Deset uvrstitev med najboljše tri, od tega štiri zmage, ga uvršča med najboljše kolesarje v nizu dirk Amerika Toura. Verjetno bo ob naslednji objavi lestvice UCI tudi prevzel vodstvo. Zagotovo je uspeh v Utahu odlična odskočna deska za naslednjo sezono, da dobi bolj uveljavljeno ekipo, na kar je tudi računal. Kocjan ni izrazit hribolazec, čeprav je kariero začel kot gorski kolesar, da bi v Utahu lahko obdržal rumeno majico v gorah. Tako četrta kot šesta etapa se končata na klanec (Powder Mountain, Salt Lake City – Snowbird) in tudi zadnja etapa s ciljem v Park Cityju je izrazito gorska. »Lahki hribolazci bodo zagotovo raztegnili svoje noge, kolesar v rumeni majici je vedno kilogram lažji,« se je pred gorskimi etapami v ZDA šalil navihani Jure Kocjan, ki bo zagotovo tudi v ožjem krogu izbora Gorazda Štanglja za nastop na svetovnem prvenstvu.

Značilnost dirke Po Utahu je velika nadmorska višina, saj se vse odvija nad 1500 metri, kjer imajo prednost bolj adaptirani in sposobnejši kolesarji. To bo v nadaljevanju nemara priložnost za kakšen odmevnejši dosežek »juniorja« Mateja Mohoriča, ki je v tretji etapi končal kot 15. V povezavi z Mohoričem, in tudi Kristijanom Korenom, je vse več govoric, da sodita v sklop tistih osmih kolesarjev ekipe Cannondale, ki imajo zaradi veljavne pogodbe za sezono 2015 veliko možnosti za priključitev k ameriški ekipi Garmin. Poleg obeh slovenskih kolesarjev te ekipe ima dokaj ugoden status le še šesterica Italijanov. Veliko ostalih, z izjemo zvezdnika Petra Sagana, ki ima z milijoni podprto zagotovljeno prihodnost v Tinkoffu, pa je na trgu.