1. O občini na spletnih straneh

Ste našli dovolj podatkov o zgodovini kraja?

Pred odhodom sem si ogledala dve spletni strani: www.ormoz.si in www.ormoz.net. Na strani občine je nekaj splošnih podatkov o kraju, veliko več pa je napisano na spletni strani TIC. Glavni vir informacij je brošura o Prlekiji.

Ste našli dovolj podatkov o aktualnih dogodkih v občini?

Da, že na prvi strani občine je povabilo za obisk festivala Ormoško poletje. Nazorno je zapisano, katere prireditve so brezplačne in katere ne. Na spletni strani je tudi zavihek »prireditve«, kjer je tudi koledar, a sem ugotovila, da ni nobenih podatkov o prireditvah. Zadeva ni ažurirana. Na spletni strani TIC pa so zapisani vsi podatki o prireditvah.

Ste našli podatke o značilnih lokalnih jedeh?

Sem. Našla sem jih na obeh spletnih straneh.

2. Prevoz varianta A – osebni avtomobil:

Je bila pot prijetna?

Da, a je bilo zaradi počitniške sobote in tranzita tujcev veliko prometa. Cestne označbe do bile dobre, TIC pa ima svoje prostore v gradu, ki je ob glavni cesti, zato ni bilo težav z iskanjem. Tabla z oznako TIC je malce skrita za zelenjem in jo je težje opaziti.

3. TIC

Prisotnost osebja:

Med obiskom je bila v biroju ena delavka. Na kratko je predstavila kraj, mi vse pokazala na zemljevidu ter predstavila Festival Ormoško poletje, ki poteka med počitnicami. Predlagala je številne oglede in priporočila nekaj gostiln, kjer se dobro je.

4. Zanimiva točka številka 1: Pokrajinski muzej Ptuj Ormož in ormoški grad

Odnos do obiskovalcev?

Super. Gospodična je bila zelo komunikativna in se nama je zelo posvetila. Ogled je bil zelo zanimiv.

5. Zanimiva točka številka 2: grajski park

K sprehodu so naju spodbudili v TIC. Med najinim obiskom je bil v parku viteški sejem. Začeti bi se moral ob 12. uri, a ko sva ob 12.30 prišla tja, se zadeva še ni začela in so organizatorji komaj postavljali prizorišče. Žal. Prav tako sva v parku pogrešala table z informacijami.

6 . Zanimiva točka številka 3: cerkev sv. Jakoba

Cerkev je bila odprta in si jo je mogoče ogledati brezplačno. Verjetno sva imela srečo, v cerkvi je bil župnik, ki nama je predstavil in razložil vse poslikave, zgodovino cerkve in dejavnosti cerkve v kraju.

7. Restavracija/gostilna: gostilna Prosnik

Vsakemu gostu so se posvetili, mu razložili dnevno ponudbo, specialitete teh krajev. Natakarica je poznala jedi na jedilnem listu. Predstavila je tudi nekaj lokalnih jedi.

Obiskala sva prodajalno vin P&F Jeruzalem Ormož. Uslužbenec se ni zmenil za naju, ker je imel dva lokalna gospoda, ki sta prišla na pokušnjo vin. Ob vprašanju, ali bi si lahko ogledala vinsko klet (predlagano v TIC), se je samo nasmehnil in odšel.