Da bi uspešno nastopili na največjem tekaškem prazniku leta - Volkswagen 19. Ljubljanskem maratonu, katerega novi diamantni sponzor je adidas, pridno vadijo vsak teden, na tekaške treninge, ki potekajo v Ljubljani, Celju in Mariboru, pa številni ne pozabijo niti v teh najbolj vročih dopustniških dneh. Cilj rekreativnih in polprofesionalnih tekačev je namreč jasen: preteči 21 -oziroma 42 – kilometrski izziv.

Da je napredek vadečih čedalje večji – z usvojitvijo pravilne tehnike teka, ki omogoča bolj ekonomično gibanje, lahko daljše razdalje pretečejo hitreje in z manjšim naporom, ima velike zasluge glavni Adidasov tekaški trener Blaž Strožer. Svoje varovance je že na uvodnih treningih poučil, da slaba tehnika teka vodi v preobremenitve in posledično poškodbe tkiv in sklepov, ter da se do vidnih rezultatov in želenega napredka nikoli ne pride s pretiravanjem, ampak s sistematično in redno vadbo, pravilno prehrano ter motivacijo.

Vabilo vsem tekaškim navdušencem

Pri adidasu pa seveda niso pozabili niti na tekače začetnike, za katere posebna presenečenja pripravljajo že konec avgusta. Rekreativni tekači, ki želite osvojiti ali nadgraditi svoje tekaško znanje, se lahko v prihodnjih dveh mesecih udeležite brezplačnih adidas tekaških kampov. Tudi trije enodnevni kampi, ki bodo prav tako potekali v Ljubljani, Mariboru in Celju, bodo namenjeni pripravam na Volkswagen 19. Ljubljanski maraton.

V sklopu aktivnih enodnevnih delavnic bodo tekači pod strokovnim vodstvom trenerjev osvojili pravilno tekaško tehniko, izvedeli vse o primerni prehrani, tekaški opremi in načrtovanju treningov, hkrati pa bodo preizkusili tudi svojo pripravljenost. Kampi bodo namreč sestavljeni iz dveh delov – udeleženci bodo v prvem delu skozi različne delavnice spoznavali tekaško teorijo, v drugem delu pa bodo naučeno preizkusili v praksi in se skupaj podali na zabaven tekaški izziv. Posebnost kampov bo tudi aktivno sodelovanje strokovnjakov iz Centra za medicino in šport, ki bodo s svojim znanjem s področja prehrane in varstva pri športu ponudili celosten vpogled na priprave na maraton. Tekače bo na posameznemu kampu obiskal tudi poseben gost presenečenja, deležni pa bodo še nekaterih drugih ugodnosti.