S kakšnimi mislimi začenjate drugi del sezone najpomembnejših dirk?

Kot vedno z zelo pozitivnimi. Dobro se počutim in že kar malo z vznemirjenjem čakam nadaljevanje dirk. Zadnja močnejša mednarodna dirka je bilo evropsko prvenstvo še sredi junija, od takrat sta minila skoraj dva meseca, ki pa sem ju izkoristila za kratek počitek in nato dobre priprave na nadaljevanje sezone. Komaj čakam start.

Kam bi umestili dirki v Kanadi in ZDA glede proge, saj velikokrat prav trasa kroji tudi pričakovanja?

Tukaj v Kanadi je proga vedno nekaj posebnega, saj se na istem prizorišču organizatorji zelo potrudijo in nam vsakič pripravijo drugačno, prenovljeno progo. Organizatorji gredo vedno v korak s časom, čeprav dirko svetovnega pokala prirejajo neprekinjeno že od leta 1991. Edini so s tako tradicijo. Tu se dobro počutim in se z veseljem vračam. Proga je vedno med zahtevnejšimi, s precej vzpona in mnogimi tehnično zahtevnimi deli, pa najsi bodo to skalnati odseki ali deli po gozdu s številnimi koreninami in potoki, letos so dodali še luknjo za preskok. Ta proga mi je bila vedno izziv, glede na dobro počutje imam visoka pričakovanja. Vem, da se lahko kosam z najboljšimi. Hkrati pa se ne želim obremenjevati z rezultatom, saj bo ta gotovo dober, če mi le uspe vse optimalno.

Mislite, da se bodo razmerja za ta drugi del v primerjavi s prvim spremenila? Francozinja Pauline Ferrand Prevot je zmagala dve dirki od štirih in potem na največji etapni dirki cestnih kolesark GiroRosa osvojila celo drugo mesto. Bo niz nadaljevala?

Kolikor mi je znano, Prevotove ne bo na startu. Niti je v teh dneh nisem srečala, saj bi si zagotovo ogledovala traso. Zato pričakujem še bolj motiviran napad na sam vrh tistih, ki so visoko v skupnem seštevku. Je pa po dvomesečnem premoru za vse napoved rezultata precej velika neznanka. V bistvu smo se že v prvem delu sezone precej menjavale na samem vrhu, še vedno ostaja krog favoritinj zelo širok.

Pretekli teden ste nastopili tudi na Črni luknji, največjem slovenskem maratonu, ki pelje tudi po rovih rudnika v Črni na Koroškem. Lotevate se tudi najbolj atraktivne novodobne discipline – enduro?

Ker predvsem v juliju ni bilo kategoriziranih dirk v bližini, sem se odločila za nastop na slovenskih festivalih – Soča outdoor in Črna luknja na Koroškem. Lepi deli naše dežele. Prijetna izkušnja, dober trening. Na obeh sem zato nastopila tudi v enduru in maratonu. Predvsem Črna luknja mi je koristila za vrnitev v hiter, tekmovalni tempo.

Kakšen je koncept, ki sta ga za avgust sestavila s trenerjem Samom Rauterjem?

Po izkušnjah iz preteklih let sem vedno stopnjevala pripravljenost v zaporednem nizu dirk in le želim si, da bi mi to čim bolje uspelo tudi tokrat. Pomembnejše dirke te sezone se bodo namreč zaključile s svetovnim prvenstvom na Norveškem in tam želim biti kar najbolje pripravljena.