Kupec, ki je na dražbi v Clevelandu za rokavice odštel natanko 388.375 dolarjev, je ostal anonimen. Rokavice je sicer Muhamed Ali nosil na tako imenovanem dvoboju stoletja, ko je leta 1971 v newyorškem Madison Square Gardnu izgubil proti Joeu Frazierju. Oba borca sta takrat za nastop dobila takrat rekordnih 2,5 milijona dolarjev.

»Dvoboj je bil razprodan mesec dni vnaprej, sedeži ob ringu pa so takrat dosegli rekordno ceno 150 dolarjev. Do vstopnice ni uspel priti niti Frank Sinatra,« je povedal vodja dražbe Chris Ivy in dodal: »Šlo je za kontroverzen dvoboj v kontroverznem obdobju ameriške države. Dogodek je imel močno politično in kulturno konotacijo.« Ali se je Frasierju za poraz maščeval tri leta pozneje prav tako v New Yorku, boljši od velikega tekmeca pa je bil tudi leta 1975 v Manili.

Organizatorica dražbe, družba Heritage, je sicer za rokavice iztržila bistveno manj, ko se je pričakovalo. Isto podjetje namreč na eni izmed prejšnjih dražb rokavice, s katerimi je leta 1964 Ali nastopil na prvem svetovnem prvenstvu in z njimi osvojil naslov prvaka, prodala za kar 836.500 dolarjev.