Da bi bila sprevrženost traktorskega divjanja še večja, je gospa s Koroškega po trditvah ljubljanskih redarjev (ti so dokazano podkovani v detektiranju modelov traktorjev in razvrščanju teh glede na namembnost in državo izvora) neodgovorno divjala po ulicah najlepšega mesta na svetu z nemškim kmetijskim strojem. Nemčija pa je največja nasprotnica sedanjega sistema izplačevanja kmetijskih subvencij, saj so največji vplačniki v blagajno, iz nje pa dobijo bore malo. Po drugi strani pa prav proizvajalec Claas iz Harsewinkla v Vestfaliji naše kmetovalne divjake zalaga s strojno opremo za divjanje po ulicah. Prefrigani so tile Nemci...

250 evrov in tri kazenske točke bi morale biti dovolj, da tudi pri oblikovalcih sedanje koalicije zazvonijo alarmi, a včerajšnje prebiranje osnutka koalicijske pogodbe, položene na 52 gosto tipkanih strani, je prineslo razočaranje. Niti besede o traktorski invaziji super zmogljive kmetijske mehanizacije, ki grozi, da bodo mesta preplavljena s traktorji, da bodo otroci skakali s prehodov za pešce, izogibajoč se traktorjem, kombajnom, motokultivatorjem in podobni mehanizaciji, nakupljeni pod pretvezo obdelovanja kmetijskih površin. Dopuščam sicer možnost, da ukrep, skrit pod točko 3.12.1. (Večja ciljna usmerjenost in strateška domišljenost naložbenih podpor na podeželju), predvideva tudi ustavitev dotoka nevarnih dirkaških strojev, a je potrebne kar veliko domišljije in uporabe occamove britve, da iz tega poznavalec razbere resen namen rojevajoče se koalicije..

V ljubljanskem mestnem redarstvu, kjer hranijo neizpodbitne dokaze traktorskega divjanja (na motni fotografiji je sicer traktor nesramno kamufliran v osebni avtomobil) in se zato še posebej zavedajo pomena regulacije trga s kmetijsko mehanizacijo, so včeraj izrazili razočaranje nad delovnim osnutkom koalicijskega sporazuma o sodelovanju v vladi RS za mandatno obdobje 2014 do 2018. »Biblijske kobilice bodo 'šala mala' v primerjavi s traktorji, če se koalicija ne bo posvetila tej temi,« nam je včeraj zaupal redar K.T. Upamo, da se K.T. moti in je bil divjaški izlet gospe iz Podgorja pri Slovenj Gradcu le osamljen incident.