Indijska hrana je pekoča, zato potrebuje nekaj, kar ohladi jezik. Poleg sladkastih chatneyjev je to tudi raita, jogurtna jed, ki je lahko bodisi solata, namaz ali juha. Ime raita izhaja iz 19. stoletja in iz sanskrtske besede rajika, ki pomeni črno gorčico, katere semena so ena od sestavin raite. Kot se za indijsko hrano spodobi, namreč to ni le mešanica kumare in jogurta, temveč so jedi dodane začimbe, kumina in gorčična zrna pa ingver in česen, tudi meta in svež koriander.

Poleg s kumarami obstaja še vrsta različnih rait, najbolj razširjene so s korenjem, čebulo, ananasom in papajo. V severni Indiji jo pripravijo tudi z ocvrtimi kroglicami čičerikine moke in začimb. Raita je obvezna jed na mizi v Indiju in Pakistanu. Zanimivo pa je, da ajurveda odsvetuje kombinacijo jogurta in kumare, saj naj bi škodovala telesu. Zato avtentična oblika raite ni s kumarami, temveč s katero drugo vrsto zelenjave.