Vsi, ki jih zanima plačano pripravništvo pri Svetu Evropske unije, se lahko prijavijo za enega od okoli 100 pripravniških mest, ki jih ponuja generalni sekretariat Sveta Evropske unije vsem, ki so končali vsaj prvi del svojega univerzitetnega študija. Od kandidatov pričakujejo odlično znanje francoščine ali angleščine in usposobljenost na enem od naslednjih področij: prevajanje, upravljanje človeških virov, komuniciranje, računalništvo, grafično oblikovanje, kmetijske tehnologije, zdravje in varnost hrane, energetika, pravo, politologija ipd. Pripravništvo bo potekalo med 1. februarjem in 30. junijem 2015, prijave pa so odprte do 31. avgusta. Več informacij je na http://bit.ly/WCmR7l.

Kdor je končal dodiplomski študij in bi rad nadgradil svoje znanje v evropskem parlamentu, se lahko poteguje za Schumanovo štipendijo, ki je namenjena univerzitetnim diplomantom, in odide na delo v evropski parlament v Bruselj. Za opravljanje prakse med 1. marcem in 31. julijem prihodnje leto bodo prijave odprte med 15. avgustom in 15. oktobrom. Več informacij je na http://bit.ly/UskHp7.

Diplomanti prava, ki jih zanima pripravništvo v sekretariatu evropskega varuha človekovih pravic v Bruslju ali Strasbourgu, se lahko do konca avgusta prijavijo za pripravništvo v uradu, ki se bo začelo januarja prihodnje leto. Več informacij je na voljo na http://bit.ly/1kbMxTo.

Vsi, ki so končali študij evropskih študij, prava, poslovnih in sorodnih ved ter tekoče govorijo in pišejo angleško, pa se lahko prijavijo za prakso v LNE Group v Berlinu. Iščejo praktikanta, ki bo spremljal financiranje EU-skladov. Plačana praksa bo trajala od tri do šest mesecev, z možnostjo podaljšanja. Več informacij je na voljo na http://bit.ly/1x0xX0X.

Prav tako v Berlinu je na voljo tudi pripravniško mesto pri nevladni organizaciji s področja kulturne diplomacije Institute for Cultural Diplomacy. Pripravništvo bo trajalo najmanj tri mesece, več informacij o prijavi pa je na voljo na http://bit.ly/UslpTv.

Vsi mladi Slovenci, ki se v prihodnjem študijskem letu odpravljajo na študij ali raziskovalno delo v tujino, so vabljeni, da se udeležijo dogodka Prvi VTIS: iz Slovenije v svet, ki ga pripravlja Društvo v tujini izobraženih Slovencev. Dogodek bo 13. avgusta od 18. ure naprej potekal v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, kjer bodo študenti in raziskovalci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se jim bodo tudi slovenski alumni tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Rok za potrditev udeležbe je 10. avgust, več informacij pa je na spletni strani http://bit.ly/WCqiep. slo