Lučke v jajčnih lupinah, ki veljajo za posebnost Blejske noči, vsako leto v nekaj mesecih izdela domačin Andrej Vidic, jajčne lupine pa mu priskrbi slaščičarna Šmon na Bledu, kjer v ta namen skrbno ločujejo jajčne lupine. Ob lučkah na jezeru pa Bled v Blejski noči v barve odene še nekajminutni ognjemet.

Za glasbeni del večera, ki na Bled pritegne na tisoče obiskovalcev, bo poskrbela Nuša Derenda s spremljevalno skupino. Potekal bo tudi gala koncert nagrajencev mednarodnega pevskega tekmovanja za otroke, najstnike, mladino in odrasle Blejski zlati mikrofon z gosti. Obiskovalce Blejske noči pa bodo razveseljevali še lajnarji iz različnih evropskih držav, ki se bodo na Bled podali iz Kranja, kjer poteka 2. mednarodni lajnarski festival.

V Blejski noči bo letos potekal še prvi v vrsti koncertov Okarina etno Festivala, ki ima na Bledu dolgoletno tradicijo. Drevi ob 22. uri bodo v Trgovskem centru Bled nastopili R.I.C Roots intention crew iz Francije, naslednjih sedem koncertov festivala z glasbeniki iz vsega sveta pa se bo od 1. do 3. avgusta zvrstilo na Blejskem gradu oziroma od 6. do 9. avgusta v Zdraviliškem parku ob jezeru.

Na Blejskih dnevih, ki so se začeli v petek in se zaključujejo v nedeljo, se letos premierno predstavlja tudi nova destinacijska blagovna znamka Okusi Bleda, ki so jo na osnovi kulinaričnega vodiča etnologa Janeza Bogataja zasnovali blejski hotelirji. Namen njihovega povezovanja je obuditi tradicionalno kulinariko in razširiti vedenje o nacionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način.

Za Blejske dneve so gostinci pripravili jedi v obliki ulične prehrane. Da bi lahko obiskovalci poskusili čim več lokalnih specialitet, pa so se odločili za večjo cenovno dostopnost in plačilo s posebnimi cekini.