Özil se je že pred mundialom odločil, da bo v sklopu dobrodelnega projekta BigShoe plačal za operacije in zdravljenje 11 brazilskih otrok, ko pa je z Nemčijo postal svetovni prvak in za uspeh prejel še lepo denarno nagrado, je povišal donacijo. Omogočil bo zdravljenje 23 otrok, na ta način pa pravi, da se želi zahvaliti Brazilcem za gostoljubje med svetovnim prvenstvom.

»Pred prvenstvom sem se odločil, da omogočim operacijo 11 bolnim otrokom. Ker pa zmaga na svetovnem prvenstvu ni plod le dela 11 nogometašev, ampak je zanjo zaslužno celotno moštvo, bom sedaj povišal donacijo in plačal 23 operacij. Na ta način želim Brazilcem izreči zahvalo za izjemno gostoljubje,« je na facebooku zapisal Özil.

Dobrodelni tudi Argentinci

Z dobrodelno gesto so se izkazali tudi argentinski nogometaši, ki so v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva izgubili proti Nemcem. Svetovni podprvaki so na pobudo kapetana Lionela Messija in Javierja Mascherana prek Messijeve fundacije donirali 135 tisoč dolarjev pediatrični bolnišnici Garrahan v Buenos Airesu.