»Teči sem začela iz heca. S prijateljico Natašo Bombač sva se lani poleti zaradi prevelike količine dobre hrane odločili, da bova v družbi svojih dveh štirinožcev vsak dan začeli hoditi na Debni vrh nad Ljubljano. Ko sva nekega dne glede neke informacije o pravilni hoji poklicali mojo nekdanjo profesorico športne vzgoje iz gimnazije Poljane, vrhunsko triatlonko Natašo Nakrst, je ta v hecu pripomnila: "Gotarjeva, kdaj boš šla pa na Ljubljanski maraton?" In sem odvrnila: "Letos!" Iz heca je tako tek kmalu postal resna zadeva – ljubezen in strast, » tekaške začetke opiše predstavnica Slovenije za Pesem Evrovizije 2007.

Tek ji je spremenil življenje

Ob podpori Nakrstove je Alenka Gotar po treh mesecih vadbe izpolnila svojo obljubo in uspešno pretekla deset kilometrov na ljubljanskem maratonu. Zaradi čudovite izkušnje se je odločila za spremembo življenjskega sloga, ki ji daje moč za vse ostale življenjske podvige. Ob rednih treningih trikrat na teden je začela tudi bolj zdravo jesti in se naučila prisluhniti svojemu telesu. Zdaj končno razume vadbo in ve, kdaj vadi pravilno po zastavljenem vadbenem programu, ali napreduje ali stagnira. Njen trening je tako postal precej bolj sistematičen, prijetnejši in učinkovitejši.

»Najraje tečem proti večeru, saj lahko tako dan zaključim s tistim, kar me sprošča in postavi stvari v glavi na svoje mesto,« pravi pevka, ki se bo udeležila tudi Volkswagen 19. Ljubljanskega maratona.

Zaradi teka se precej bolje počuti in ljudje ji pravijo, da se je pomladila. Ob srečanju z glasbenim prijateljem Oliverjem Dragojevićem, ji je ta celo rekel: »Pa kaj ti delaš? Staraš se v rikverc! »