Vsak zrel odrasel človek s sposobnostjo relativno nepopačenega dojemanja realnosti in (ne nujno s tem povezano, še manj od tega odvisno) volilno pravico bi namreč v normalnih razmerah svoje srce poklonil komu drugemu; recimo privržencem Timošenkove, ki so obljubljali univerzalni temeljni dohodek in tablice za vse naše otroke, ali pa Zokiju, ki bi nas popeljal iz avtocestnega srednjega veka in dokončno pripojil Hrvaški. Ljudmili, ki so ji prikimavali celo ekonomski navdušenci – bogsigavedi, kaj so kadili – ko je obljubljala 40.000 novih delovnih mest. Kmetu Franciju, ki je nagajivo mežikal, medtem ko je talal okrog konopljina semena! Mesečevi skupnosti in njihovim revolucionarnim idejam, za tiste, ki potrebujejo malo več vznemirjenja v svojem življenju! Ampak ne, Slovenija je šla in si med vsemi ponujenimi izvolila opcijo »drugo«, Mira v žaklju, svojevrsten kinderjajček; edino opcijo, ki, skratka, ni obljubila – nič!

Malčki že napovedujejo vstaje zaradi tistih obljubljenih tablic, Danijela še naprej zastruplja zrak z objestnim švicanjem po lokalnih ovinkih na svoji vsakomesečni poti iz lepe njihove v Ljubljano, zarodki norijo v nosečniških trebuhih, ker smo jim raje kot polno zaposlitev namenili usodo praskajočih se brezdelnežev s slabimi zobmi in socialno podporo. Mi pa slavimo.

Vse to lahko pomeni le eno. Miro ni običajen politik, pravzaprav še politik ni, kaj šele običajen, in tudi njegove sposobnosti očitno presegajo sposobnosti povprečnega davkoplačevalskega smrtnika, ki ves nezaupljiv tepta zemljo na tej strani Alp. Tlesknil je s prsti in pozabljeno je bilo koketiranje z Julijo. Zavrtel je prstan in vsi geji so bili spet zaljubljeni v njegovo deško frizuro. Načelneži in druge izumirajoče vrste so se samo nasmehnili, ko ni želel obljubiti ničesar. Nasmehnil se je tudi Miro, sedel na metlo in v svojem čarovniškem ogrinjalu meni nič, tebi nič odletel med zvezde. Pomahal s čarobno palčko in se izstrelil na okrancljani prestol.

V novi epizodi ga čakajo številne pustolovščine in preizkušnje. Vprašanje pa je, ali bo magija dovolj, da obdrži prestol, ali pa bodo njegove supermoči počasi opešale. In predvsem, ali se bosta Julija in Miro kdaj zares soočila, mogoče celo spopadla? Ali pa že ves čas spletata spletke o tem, kako zamotiti podanike s tretjerazrednimi teorijami zarote, medtem pa, oh, kaj pa vem, zavladati svetu?