Vreme ponovno kliče po preživljanju prostega časa na soncu, nekje ob morju. Med objavljene dopustniške fotografije pa se pogosto prikradejo tudi tiste, ki prikazujejo na pol gola telesa. Nova študija ob tem razkriva, da mlade ženske ocenjujejo ostale ženske predstavnice, ki objavljajo zapeljive fotografije, kot manj privlačne, manj všečne in manj sposobne.

»Na dekletih in mladih ženskah je ogromno breme, da so videti seksi, vendar ima deljenje zapeljivih fotografij lahko več negativnih posledic kot pozitivnih,« zatrjuje psihologinja Elizabeth Daniels.

Skupaj s svojimi sodelavci je na facebooku ustvarila lažen profil 20-letne Amande Johnson. Njen profil si je nato naključno ogledalo 100 deklet starih med 13 in 25 let - nekatere so spoznale običajno Amando, ki je oblečena v kavbojke in majico, druga dekleta pa so si ogledala zgolj seksi Amando, ki je oblečena v kopalke in obleke z globokim izrezom. Dekleta so nato obe različici ocenile na lestvici 1 do 7, kjer 7 pomeni, da jim je bila zelo všeč.

»Seksi Amanda« je dosegla očitno slabše ocene kot pa preprosta Amanda. Na zapeljivih fotografijah se je ocenjevalkam zdela med drugim tudi nesposobna. Danielsova ob tem poudarja, da dekleta, ki pogosto objavljajo zapeljive fotografije, v resnici trpijo zaradi pomanjkanja določene pozornosti. Hkrati pa Danielsova ponuja rešitev – dekletom svetuje, naj se pri objavah svojih fotografij raje osredotočijo na identiteto kot pa videz (fotografije naj torej prikazujejo prizore s potovanj, ali pa hobijev - na teh je mogoče seksapil nekoliko bolje sprejet).