Nibali je po današnji etapi dokončno postal glavni favorit za zmago na dirki. Ne samo zaradi dejstva, da ima v skupnem seštevku že dve minuti in 23 sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom, temveč tudi zato, ker je po odstopu Chrisa Frooma, glavnega aduta ekipe Sky, danes po padcu odstopil še en od velikih favoritov Španec Alberto Contador. Nekdanji dvakratni zmagovalec Toura je v enem izmed spustov po 40 kilometrih vožnje padel (padel je tudi zmagovalec dirke Po Sloveniji Portugalec Thiago Machado), po odmoru sicer še poskušal kolesariti, a hitro uvidel, da so posledice padca prehude, njegovo koleno novih naporov ni preneslo.

"Naredil sem veliko, toda želel bi, da do zmage priti na drugačen način. Žal mi je za Contadorja, žal mi je, da ni prišlo do najinega medsebojnega obračuna, a tak je naš šport. Tudi jaz se bom moral v nadaljevanju paziti, saj se padci kar vrstijo. Lahko rečem, da je danes ekipa odlično skrbela zame, naš trud pa je bil poplačan. Za nami je zahteven dan, vsekakor pa smo veseli, da mi je uspelo zmagati," je po prvi resnejši, 161,5 kilometra dolgi etapi s sedmimi gorskimi cilji, dejal Nibali in dodal: "Danes sem imel močne noge. Vedel sem, da bo odločali zadnji trije kilometri, v kateri sem zaradi odličnega dela ekipe prišel dokaj spočit, zato sem napadel. Menil sem, da bom imel velikega tekmeca v Joaquimu Rodriguezu, a očitno so Špancu pošle moči. V Francijo sem prišel s ciljem zmagati, toda zaenkrat o zmagi še ne razmišljam. Imam prednost, a se lahko hitro vse spremeni, saj nismo niti na polovici dirke."

Pred zaključnim vzponom je bil spet aktiven zmagovalec devete etape Nemec Tony Martin, sicer svetovni prvak v kronometru. Vodil je ubežno skupino, v kateri je bil tudi Rodriguez, ki bo očitno na dirki lovil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. V skupini je bil tudi mladi Poljak Michal Kwiatovski, ki je bil nekaj časa virtualno tudi v rumeni majici, toda pobeg, čeprav so nekateri pričakovali nasprotno, med njimi je bil tudi zimzeleni domačin Thomas Voeckler (tudi on je še pred zaključnim vzponom padel), ni uspel. Še pred tem se je skupina z Nibalijem otresla vodilnega pred etapo Francoza Tonyja Gallopina, tri kilometre pred ciljem pa je Italijan pustil tekmece za sabo in v cilj prišel sam ter zabeležil drugo etapno zmago na dirki.

Soliden je bil Simon Špilak, ki je zasedel 20. mesto, zaostal je minuto in 26 sekund. Očitno je bil vreme tokrat na njegovi strani (Nekoliko hladnejše in deževno), toda Prekmurec je že prej izgubil vse možnosti za kakšno vidnejšo uvrstitev na dirki. Vsekakor pa še upa na kakšno odmevno etapno uvrstitev, prav tako kot drugi slovenski predstavnik Kristijan Koren, ki je bil tudi tokrat v ozadju.