BMW Race to Berlin je tekaški izziv, ki ponuja enkratno priložnost – udeležbo na 41. BMW Berlinskem maratonu. Vsi, ki bodo sprejeli BMW tekaški izziv in se prijavili na zaključni dogodek 7. septembra, se bodo potegovali za eno izmed osmih brezplačnih prijav na 41. BMW Berlinski maraton. Štirje najboljši v posameznih kategorijah, ki se bodo podali na 12-kilometrsko preizkušnjo v BTC Cityju, se bodo 28. septembra na berlinskih ulicah pridružili najboljšim tekačem iz vsega sveta.

BMW Race to Berlin vabi k sodelovanju tudi podjetja, ki bodo s prispevkom za projekt BMW Race to Berlin podprla vzgojo prihodnjih atletskih generacij, saj bo del sredstev namenjen razvoju mladih atletov pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Poleg udeležbe na šestih BMW tekaških akademijah za vodilne menedžerje in poslovnem ekipnem teku štafet bodo podjetja pridobila tudi trženjske priložnosti v sklopu zaključnega dogodka BMW Race to Berlin v ljubljanskem BTC.

S projektom BMW Race to Berlin BMW tudi v Sloveniji vidnejše vstopa v tekaški šport. »Priljubljenost in razširjenost teka v mednarodnem merilu se stalno povečuje. Tek je postal eden izmed treh ključnih športov, ki jih podpira BMW. BMW je s svojimi vozili avtomobilski partner na številnih tekaških prireditvah, tudi prestižnem BMW Berlinskem maratonu, ki smo ga povezali s projektom, ki ga letos začenjamo v Sloveniji. Projekt BMW Race to Berlin je zastavljen tako, da se lahko prijavijo in sodelujejo vsi rekreativni tekači, partner projekta pa je letos tudi Atletska zveza Slovenije, ki je krovna organizacija atletskega športa v Sloveniji,« je povedal Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija.

BMW Race to Berlin je izjemnega pomena tudi za Atletsko zvezo Slovenije. »Atletska zveza Slovenije si kot krovna organizacija atletskega športa v Sloveniji prizadeva za povezovanje vseh pojavnih oblik našega športa, saj v tem vidimo pomemben razvojni potencial. Zato nas zelo veseli, da je pobudo Atletske zveze Slovenije k aktivnejši vlogi na področju rekreacije v Sloveniji podprl tako ugleden partner, kot je BMW. Sinergije med partnerjema vidimo predvsem v promociji zdravega načina življenja in podpori načelom trajnostnega razvoja, kar se uvršča tudi med pomembne skupne vrednote obeh partnerjev. Z zbranimi sredstvi bomo prispevali tudi k razvoju tekaškega športa v Sloveniji ter podprli mlade perspektivne atlete pod okriljem Atletske zveze Slovenije,« je povedal Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije.

Na BMW tekaški izziv se na spletni strani www.bmw-racetoberlin.si lahko prijavi vsak rekreativni tekač, starejši od osemnajst let. Prijava omogoča udeležbo na zaključnem dogodku 7. septembra, na katerem bo možno osvojiti eno izmed osmih mest na sicer razprodanem Berlinskem maratonu. (kea)