Prijavna mesta za letošnjo Adidasovo šolo teka so zapolnjena. Edinstvene tekaške priprave pod okriljem profesionalnih tekaških trenerjev bodo letos že tretje leto zapored združile ljubitelje ene najbolj privlačnih, zdravih in dostopnih oblik rekreacije.

Tri lokacije, dvesto tekačev

Dvesto udeležencev letošnje Adidasove šola teka se bo družilo v treh slovenskih mestih – Ljubljani, Mariboru in Celju. V prestolnici bodo treningi potekali v treh skupinah, v Mariboru in v Celju v dveh, vsaka skupina pa bo imela trening enkrat tedensko. Za udeležence bodo izdelani tudi individualni tekaški programi.

Z aktivnimi treningi bodo željni novih tekaških znanj in tekaškega napredka pričeli že drug teden, 15. aprila v Ljubljani, 16. aprila v Mariboru in 17. aprila v Celju. Točne lokacije in ure bodo objavljene na spletni strani www.adidas-solateka.si.

Tudi individualni pristop

Tekaški trenerji bodo skupaj s svojimi varovanci na enem prvih treningov izvedli klasičen Cooperjev test in na podlagi rezultatov tekače razporedili v tri večje skupine – začetno, napredno in izkušeno. Seveda bodo lahko tekači pozneje, skladno s svojim napredkom, prehajali med skupinami.

Tedenski program treninga s poudarkom na tehniki teka, trenažnem procesu, ciklizaciji in prehrani se bo spreminjal in nadgrajeval vsake štiri tedne, prav tako pa bodo trenerji sodelujočim pomagali pri individualizaciji in diferenciaciji programa vsakega posameznika.

Motivacija je ključna

Treninge bodo stopnjevali od prvega dne in s tem povečevali tudi tekaško pripravljenost, ki najbolj vpliva na motivacijo za treninge. In še nekaj si velja zapomniti, sporočajo Adidasovi tekaški trenerji. Znanstveno je dokazano, da se pri telesni vadbi sproščajo hormoni sreče. Ti zmanjšujejo stres in povečajo zadovoljstvo, poleg tega pa s pomočjo teka telo napolnimo s kisikom, ki prav tako pripomore k boljšemu počutju.«

V Adidasovi šoli teka bo torej poučno in zabavno, vse o šoli in Adidasu, ki je tudi novi diamantni sponzor Ljubljanskega maratona, pa boste tudi letos lahko spremljali na straneh naše revije in spletni strani www.adidas-solateka.si.