Argentini se je poznalo, da je bila brez Angela di Marie, ki je v moštvu mnogo pomembnejši kot Lionel Messi. Neverjetno je, kako slabo je igral sinoči. Kot da ga ne bi bilo na igrišču. Namesto da bi tekel in se boril za svojo državo kot velikan nogometa, se je sprehajal. S tem je tudi zaokrožil zelo slabo sezono, saj z Barcelono ni osvojil ničesar, zdaj pa je zamudil še eno veliko priložnost. Ko sem bil z družino med prvomajskimi prazniki v Barceloni, sem se lahko fotografiral z vsemi igralci katalonskega kluba, le Messi je odklonil prošnjo. Takrat so ob stadionu na njegov stisk roke ali vsaj topel pogled čakali tudi navijači na invalidskih vozičkih, a se ni prav nič zmenil zanje. Očitno je malce čuden in egoističen tip z zahtevnim karakterjem. Nobenega dvoma ni, da se Messi ne more primerjati z Diegom Maradono. Maradona je iz Napolija praktično sam naredil velik klub, Messi pa je že vseskozi v Barceloni, ki je svetovni velikan. Zanimivo bi bilo videti, ali bi lahko Messi iz povprečnega kluba naredil uspešnico. Na primer iz Levanteja.

Če potegnemo črto pod celotnim dogajanjem v Braziliji, ni nobenega dvoma, da se je Nemčija povsem zasluženo znašla na vrhu. V finalu so si bolj želeli zmage, večkrat so poskušali priti do gola skozi igro, medtem ko je bila taktika Argentincev čim prej razčistiti nevarne akcije nasprotnika. Razumljivo je, da Nemčija ni odigrala prav vseh tekem superiorno. Njihova najboljša predstava se je zgodila v polfinalu, odločilni gol za svetovnega prvaka pa sem zelo privoščil Mariu Götzeju. Fant zna igrati, je veliko koristnejši in ima več talenta kot denimo Mesut Özil, vendar je zaradi selektorjevih odločitev vseeno začel na klopi. Njegov gol je bil izjemen. Dobil je vrhunsko podajo s strani, sprejel žogo na prsi in v padanju zatresel malo mrežico. Briljantno! To je bil šah-mat za Argentino, ki ni imela nobenih možnosti za povratek. Nemčija je enostavno delovala zelo čvrsto in racionalno.

Pred nemško reprezentanco so izjemno svetli trenutki. Njihova generacija je odlična, v moštvu imajo na vsakem položaju vsaj dva vrhunska nogometaša. So tako odlični, da bi lahko postali nasledniki dominantne Španije iz zadnjih let. Povrhu imajo tudi najbolje organizirano ligo, kar se jim bogato obrestuje. Ni razloga, da na nogometnem prestolu ne bi kraljevali še nekaj let. Sploh zaradi tega, ker v tem trenutku na vidiku ni primerljive reprezentance, ki bi imela toliko širine.

Marinko Galić je nekdanji slovenski reprezentant.