Popoln španski uspeh je potrdil še Jorge Lorenzo (Yamaha) na tretjem mestu. Dirko je zaznamoval nenavaden start, zaradi deževnih obetov so se številni dirkači najprej odločili za gume za mokro stezo, a so si nato po krogu za ogrevanje, v katerem je bila steza skorajda suha, premislili. Zaradi menjave so nato startali kar iz boksov, tako da si je veliko prednost privozil domači dirkač Stefan Bradl, a ga je Marquez že po nekaj krogih ujel.

Mladi Španec je bil tudi v Nemčiji korak pred konkurenco in po nekaj kaotičnih uvodnih krogih se je hitro prebil v vodstvo, tudi pred moštvenega kolego Pedroso, ki je na koncu ciljno črto prečkal 1,5 sekunde za njim. Še nadaljnjih devet sekund zadaj je kot tretji končal Lorenzo, ki se je vrnil na stopničke pred poletnim premorom. Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je vozil osamljeno dirko na četrtem mestu, peti pa je bil Italijan Andrea Iannone (Pramac Racing).

Marquez utrdil svoje vodstvo

Marquez je z devetimi zaporednimi zmagami v sezoni SP zdaj le še eno oddaljen od rekordnega dosežka Italijana Giacoma Agostinija, ki je v sezonah 1968, 1969 in 1970 dobil prvih deset dirk sezone. Obenem je postal najmlajši dirkač z devetimi zaporednimi zmagami, saj je presegel rekord že pokojnega Angleža Mika Hailwooda iz sezone 1984.

V skupnem seštevku se je 21-letni Marquez še bolj utrdil na vrhu, saj ima po devetih dirkah na računu vseh možnih 225 točk. Drugi je Pedrosa, ki za rojakom zaostaja za 77 točk, tretji pa Italijan Valentino Rossi, ki je bil danes četrti, ki ima 84 točk zaostanka.

»Zmagoviti niz je enostavno čudovit, skorajda neverjeten«

"Bilo je težko, ko sem videl Stefana Bradla, da menja gume. Menil sem, da se je pravilno odločil, saj je bil le en kotiček proge res popolnoma moker," je dejal branilec naslova svetovnega prvaka Marquez, ki je bil eden od dirkačev, ki so startali iz boksov.

"Ta zmagoviti niz, ki mi je uspel, je enostavno čudovit, skorajda neverjeten. Ko sta se za menjavo odločila še moja glavna tekmeca, Dani Pedrosa in Valentino Rossi, sem jima sledil in k sreči se je vse dobro izšlo," je še dejal Marquez.

V moto 2 zmaga Aegerterja, v moto 3 pa Millerja

V razredu moto2 je bil najhitrejši Švicar Dominique Aegerter (Technomag carXpert) pred Fincem Miko Kalliom (Marc VDS Racing Team) in Italijanom Simonejem Corsijem (NGM Forward Racing). Četrto mesto je zasedel Španec Esteve Rabat (Marc VDS Racing Team).

Avstralec Jack Miller na KTM je zmagovalec motociklistične dirke za veliko nagrado Nemčije na Sachsenringu v razredu moto3. Na stopničke sta se uvrstila še Južnoafričan Brad Binder iz moštva Mahindra in Francoz Alexis Masbou s hondo. Miller je bil najhitrejši tudi v sobotnih kvalifikacijah.

Sezona se bo nadaljevala 10. avgusta v ameriškem Indianapolisu, do konca sezone SP pa je še devet dirk.