Slovencev Simona Špilaka (Katjuša) in Kristijana Korena (Cannondale) ni bilo povsem v ospredju. Koren je v času zmagovalca prečkal ciljno črto na 68. mestu, Špilak je na 142. mestu zaostal štiri minute in 13 sekund.

Greipel je danes potrdil premoč nemških sprinterjev na Touru. Njegov rojak Marcel Kittel je namreč dobil prve tri sprinterske etape na letošnji francoski pentlji, danes pa ostal izven boja za prestižen obračun sprinterjev. Greipel je bil že v pred tem med favoriti za zmago v kateri od sprinterskih etap, a se povsem na vrhu ni znašel.

Najprej je kilometer pred ciljem napadel Poljak Michal Kwiatkowski, vendar je glavnina pospešila in ga hitro ujela. Naslednji je poizkusil Francoz Kevin Reza, ki tudi ni bil uspešen, ko pa je napadel Greipel, preostali sprinterji niso našli odgovora.

"Moštveni kolegi so me kljub vetru ob koncu držali v dobrem položaju. Nisem imel sprinterskega vlaka, bili pa smo skupaj. Bil sem na zadnjem kolesu Marka Renshawa, 250 metrov pred ciljem pa sem si rekel, da moram iti, kar bo bo. Zelo sem vesel etapne zmage. Bilo je veliko pritiska, končno nam je uspelo. Odgovorili smo kritikom. Vedno sem bil samozavesten, ostali smo mirni. Dobro smo oddelali, zaslužil sem si zmago," je po prihodu v cilj dejal Greipel.

V boju za skupno zmago ni prišlo do sprememb na vrhu. Na njem je še naprej Nibali, ki ima dve sekundi prednosti pred moštvenim kolegom Dancem Jakobom Fuglsangom, Slovak Peter Sagan na tretjem mestu zaostaja 44 sekund. Koren na 105. mestu zaostaja 27:49 minute, Špilak na 142. pa 35:11 minute.

V petek je na sporedu ravninska sedma etapa, dolga 234,5 kilometra, kolesarje bo vodila od Epernayja do Nancyja.