Rekord v največ športnih tvitih je doslej pripadal finalu tekme Super Bowl, ko so zabeležili 24.9 milijonov tvitov. Nemški masaker Brazilcev pa je včeraj poskrbel za dva nova rekorda na omenjenem družbenem omrežju. Zabeležili so največ tvitov v zvezi z enim športnim dogodkom, hkrati pa je peti gol Nemcev, ki ga je zabil Sami Khedira, povzročil največ tvitov na minuto doslej – to je 580.166 sporočil.

Za primerjavo lahko vzamemo zlato odličje Usaina Bolta iz leta 2012. Takrat je twitter dosegel vrhunec z 80.000 sporočili na minuto. Ko je Barack Obama govoril na konvenciji demokratov je bil deležen 52.756 tvitov na minuto. Nastop Beyonce med polčasom Super Bowla leta 2013 je požel 268.000 tvitiov na minuto, rekord pa je do sedaj pripadal poredni pevki Miley Cyrus, ki je s svojim provokativnim nastopom med podelitvijo nagrad MTV prejela 360.000 sporočil na minuto.

Twitter je objavil tudi grafiko, ki prikazuje, kako se je celostno spremljanje tekme odražalo na družbenem omrežju. Spremljali so namreč ključne besede v povezavi z Nemčijo in Brazilijo. Ugotovilo so, da strelec gola Miroslav Klose postal najbolj omenjeni nogometaš na njihovem omrežju.

#Bra71L

Sicer pa na spletu včeraj in danes ne manjka posmehljivih sporočil, ki opevajo neverjeten rezultat.