Pred majhnim mavzolejem na pokopališču v Forest Lawnu, kjer so pokopane številne hollywoodske zvezde, je bilo v sredo, na dan pevčeve smrti, zbranih približno 100 oboževalcev legendarnega pop zvezdnika.

»Bil je dober človek«

Michaelovi oboževalci, nekateri celo oblečeni kot Michael Jackson, so bili opremljeni s transparenti, kot so Radi te imamo Michael, Pet let brez tebe - imamo te še raje, Pogrešamo te ter Hvala, ker nam še vedno daješ razloge za smeh.

Melanie Freeman iz New Yorka je povedala, da je to žalosten dan, vendar so se ga odločili obeležiti v znamenju pevčeve bogate zapuščine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Marta iz Mehike pa meni, da je Michael svojim oboževalcem pomagal, jih vodil: »Bil je dober človek, ki je skrbel za zapostavljene in revne ljudi.«

Michael Jackson je pred smrtjo načrtoval svetovno turnejo, s kateri bi se izognil bankrotu, ki mu je grozil zaradi obtožb o nadlegovanju otrok.

Posthumno zaslužili več kot 700 milijonov dolarjev

Pred smrtjo je bil zadolžen za približno 500 milijonov dolarjev, zdaj pa so njegovi agenti z različnimi predstavami, filmom This is It in posthumnima albuma zaslužili že več kot 700 milijonov dolarjev.

Jackson, rojen 29. avgusta 1958, je zaradi prekomernega odmerka anestetika propofil umrl 25. junija 2009. Anestetik mu je za premagovanje nespečnosti predpisal osebni zdravnik Conrad Murray, ki je bil leta 2011 obsojen na štiri leta zapora za nenaklepni uboj zvezdnika. Zaradi vzornega vedenja so ga iz zapora izpustili oktobra lani.