"Zelo mi je žal, da so moje izjave v Playboyevem intervjuju užalile veliko Judov," je v opravičilu dejal 56-letni igralec. "Ko sem jih prebral natisnjene, sem spoznal, kako neobčutljivo so lahko zveneli stavki ter kako bi lahko pripomogli k širjenju neresničnega stereotipa," je dodal.

V ADL menijo, da bi se moral Oldman zavedati, da "ne gre ponavljati izrabljenih antisemitskih izjav o judovskem nadzoru Hollywooda", ustanovitelj organizacije Simon Wiesenthal, rabin Marvin Hier, pa je dodal, da Oldmanove izjave zvenijo podobno, kot tiste, ki jih vseskozi ponavljajo fanatiki in antisemiti po vsem svetu.

ADL: Oldman se ne zaveda zakaj so njegove izjave nevarne in žaljive

Oldman je v opravičilu dodal, da je nesprejemljiva vsaka izjava, ki pripomore k širjenju takšnih stereotipov: "Upam, da razumete, da je moje opravičilo mišljeno iz dna srca in da gojim izjemno spoštovanje do Judov na sploh, še posebej pa tistih v mojem življenju."

"Judje, ki so jih preganjali skozi vsa obdobja, so ljudstvo, ki je prvo slišalo besedo Boga in so zagotovo izbrano ljudstvo," je še dejal.

A ADL meni, da opravičilo ni zadovoljivo: "Morda je opravičilo res iskreno, a Oldman se ne zaveda, zakaj so njegove izjave o judovskem nadzoru tako nevarne in žaljive, zato ni zadostno."

Na vse skupaj se je že odzval Oldmanov agent, ki je za francosko tiskovno agencijo AFP zapisal, da "je Garyjevo opravičilo zagotovo iskreno in napisano z občutkom. Ljudje se bodo morali odločiti sami".