Računovodkinja je skupaj z nekdanjim sodelavcem Borutom Bašinom, ki je v novogoriškem gledališču skrbel za stike z javnostmi, pred dvema letoma prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi hujše kršitve delovnih obveznosti in suma storitve kaznivega dejanja.

Njuno pritožbo na izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi je svet zavoda zavrnil, delovno sodišče v Novi Gorici pa je njuni tožbi zavrnilo kot neutemeljeni ter odločilo v prid SNG Nova Gorica. Izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi je sledila kazenska ovadba Razdevšek Žbonove zoper direktorja Jožka Čuka, ker naj bi slednji izvajal šikaniranje na delovnem mestu. Okrajno sodišče v Novi Gorici je s petkovo razsodbo direktorja oprostilo obtožbe.

Ob prejemu razsodbe je Čuk povedal: »To je potrditev, da je bila moja poslovna in človeška naravnanost pravilna. Prav je, da delujemo iskreno, z medsebojnim zaupanjem, s spoštovanjem človeškega dostojanstva, transparentno in dokumentirano ter preprečimo škodljivo in nezakonito delovanje posameznikov. Upam, da bo gledališče tudi z novim direktorjem, meni se mandat namreč izteka, ohranilo pošten model vodenja v zadovoljstvo zaposlenih in obiskovalcev.«