Marko Bajec in njegova danes že žena Suzana Klestinec sta se spoznala pred petnajstimi leti na fakulteti v Bratislavi, kjer je Marko študiral angleščino, saj slovaško še ni znal govoriti. Je bila ljubezen na prvi pogled, Marko ni želel odgovoriti, svatje, ki so ju spremljali, pa so bili z veseljem priča potrditvi ljubezni, ki traja že tako dolgo.

Čeprav oba živita in delata v Zürichu, sta se odločila, da si usodni jarem nadeneta v Piranu. »Z ženo Nado se nama je ideja o poroki v Piranu zdela odlična. Živiva sicer v Beogradu kjer še vedno predavava na beograjski univerzi. Zaradi gostov, ki so prišli iz Švice, Madžarske in Slovaške in so tako v Piranu prvič, je izbira lokacije vrhunska,« je povedal oče mladoporočenca Jurij Bajec. »Da se bosta končno poročila, smo izvedeli za novo leto, ko se je vsa družina zbrala v Portorožu, kjer imamo zadnji dve leti najeto hišo. Starejši sin Jan, ki z dekletom živi in dela na Nizozemskem, je bil z lokacijo zadovoljen. Seveda pa je sama organizacija poroke padla na pleča moje žene in mene,« je povedal Jurij Bajec, sin Jan pa v smehu le še dodal: »Želela sta poroko, zdaj jo imata.« Na vprašanje, kdaj se bo poročil sam, pa se je le skrivnostno nasmehnil.

Par je v svojih prostorih poročil piranski župan Peter Bossman, ki zelo rad (če mu čas seveda dopušča) ustreže podobnim željam mladoporočencev. Da je šlo za sila simpatično poroko brez kiča in nepotrebnih ceremonij, je pokazala lepa in nezahtevna nevesta, ki je s ponosom nosila poročno obleko, ki ji jo je iz Amerike poslala teta, neudobne poročne čeveljce pa je zamenjala za športne copate, posute s kristalčki. »Prav zabavno pot ima njena poročna obleka,« nam je zaupala tašča Nada Bajec. »Iz Amerike je obleka pripotovala v Švico, za novo leto pa sta jo prinesla v Portorož. Nad Sečo sem uspela najti starejšo šiviljo, ki je obleko uspela popraviti,« je še povedala.

Dobro razpoloženi svatje so po končanem druženju v piranskem lokalu Čakola pot z vlakcem nadaljevali v Portorož, kjer jih je čakala veganska večerja – Marko in Suzana sta namreč vegana, Suzana pa svoje recepte redno objavlja tudi v svojem spletnem dnevniku. V svoj poročni album bosta poleg spominov iz Pirana dodala še poljub ob sončnem zahodu, ujetem na portoroški plaži. vl