Kar na prvi poletni dan so na Rogli odprli nov hotel Natura s štirimi zvezdicami, ki ga obkroža čudovita in spokojna narava in vabi topel in domač interjer. V novem hotelu, ki ima za zdaj le 30 postelj, a je v njem vse pripravljeno tako, da lahko brez težav v prihodnje povečajo spalne zmogljivosti, bodo za začetek na novo zaposlili šest ljudi, ostale potrebe bodo zapolnili z zdajšnjimi zaposlenimi.

Kot je na sklicani tiskovni konferenci, ko so vrata hotela odprli le za sedmo silo, povedal član Uniorjeve uprave Branko Bračko, je v javnem delu občina prispevala zemljišča in infrastrukturo v vrednosti dveh milijonov evrov, 3,3 milijona evrov so prejeli evropskega denarja, 1,5 milijona pa je dodal Unior kot koncesijo, s katero so objekte dobili v tridesetletno upravljanje. Ob tem je v zasebnem delu Unior dodal še skoraj pet milijonov evrov. Kot je med drugim povedal zreški župan Boris Podvršnik, bodo s tem v občini še povečali možnosti razvoja na področju turizma, ki v Zrečah pomeni pomemben delež gospodarskih prihodkov.

Direktorica Unior turizma Barbara Soršak je povedala, da prvi gostje v hotel prihajajo že 26. junija, beležijo pa že tudi rezervacije za jesensko obdobje, predvsem različnih športnih ekip iz tujine. Vsekakor je hotel namenjen v prvi vrsti ljudem, ki živijo aktiven in vitalen življenjski slog, zato se bodo v njem še posebej dobro počutili vsi, za katere so prave počitnice tiste, ki omogočajo aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku in v čudoviti naravi ob številnih možnosti za pohodništvo, kolesarstvo, tek ali zabavne počitnice z družino. »V ta namen smo pripravili tudi katalog Nepozabna doživetja na Zreškem Pohorju, s predstavljenimi programi pa dejansko želimo povezati in gostom predstaviti celotno ponudbo na Pohorju,« je povedala Soršakova in pri tem tudi izpostavila program Okusi Rogle, ki ga bodo v hotelu Natura nadgradili s ponudbo divjega vrta, v katero bodo vključeni sezonski sadeži bližnjih gozdov.

Sicer pa Smučarsko-tekaški center v novem hotelu Natura sledi ključnim strateškim usmeritvam Unior turizma. »Ta omogoča specializacijo produktov, razvoj in trženje produktov, ki so manj odvisni od vremena, osredotočenje na kakovost in z njo dvig nočitev tujih gostov, operativno in stroškovno učinkovitost in navsezadnje tudi zadovoljstvo zaposlenih, ki bodo soustvarjali zgodbo Nature,« je še povedala Soršakova. vl