Slovenija, podobno kot prvi dan, tudi drugi ni dosegla zmage. Druga sta bila Matija Kranjc v metu kopja (78,61 m) in Marina Tomič v teku na 100 m ovire (13,26), kar sta bili najvišji slovenski uvrstitvi dneva. Žan Rudolf je bil tretji na 800 m (1:48,64), četrti pa sta bili Sonja Roman na 5000 m (15:40,41) in Maruša Mišmaš na 1500 m (4:14,42). Slednja, z 19 leti ena mlajših v reprezentanci, je osvojila 20 točk, daleč največ v slovenski ekipi. Tomičeva in Kranjec se je pridružila Primožu Kozmusu, Martini Ratej in Mišmaševi, ki so bili v soboto drugi.

V poznojesenskih razmerah najbolje nastopil Kranjec

Slovenija je po prvem dnevu na predzadnjem mestu v boju za obstanek ter desetim mestom, na katerem je bila Belgija, zaostajala za 19 točk. Drugi dan je bilo še bolj mrzlo, kot v soboto, saj so namerili najprej devet, potem vsega sedem stopinj Celzija, padal pa je tudi dež. V takih poznojesenskih razmerah je v slovenski ekipi najbolje s svojim nastopom opravil Kranjc, ki je dosegel svoj najboljši izid sezone in potrdil normo za EP avgusta v Zürichu. Prehitel ga je le Finec Antti Ruuskanen, tretji na olimpijskih igrah v Londonu. Kranjec je začel s 74,71 m in bil tretji, nato pa se je v drugi seriji približal 79 m. Tretji in četrti poskus je izpustil, ker je bilo preveč tvegano, da bi se poškodoval.

Tomičeva je izvrstno začela nedeljski tekmovalni dan, saj je bila druga na 100 m ovire. Zaostala je le za Norvežanko Isabelle Pedersen (13,18) in bila zadovoljna s predstavo in za razmere dobrim časom, le z startom ne. Tam je morala ob startnem bloku najprej s trenerko odstraniti lužo, pa ji je vseeno noga zdrsnila nazaj. Po zamudi na startu je prehitevala tekmice in prišla na drugo mesto.

Težave Žana Rudolfa

Kmalu nato je bil na stratu Rudolf in s tekom na prvih treh mestih v prvem krogu dobro opravil polovico nastopa. V drugem krogu so se začele težave, izgubil je nekaj mest in nato s težavo iskal pot, da bi se v zadnjih 150 metrih ponovno prebil v ospredje. Pri tem je enkrat skoraj padel, nato pa se je v zadnjih 50 metrih vendarle dobesedno izmuznil mimo dveh tekačev ter nato pritekel v cilj tretji. Po tekmi je bil jezen, ker je imel še veliko energije, saj je običajno začel napadati v zavoju 200 m pred ciljem. Leto dni in pol premora, ko zaradi poškodb ni tekmoval v svetovni konkurenci in skorajda leto dni niti v domači, pa so pustile posledice.

Dve leti mlajša Mišmaševa je v soboto zasedla druga z državnim rekordom na 3000 m zapreke. Z nedeljsko predstavo ni bila zadovoljna, saj je imela, podobno kot Rudolf, težave med samim tekom. Dejala je, da je prepozno začela finiširati, vmes pa se celo spotaknila. Na srečo ni padla, vendar nikakor ni našla načina, da bi prišla v ospredje tekmovalk, ki so se, kot običajno na tej razdalji, vmes tudi prerivale. Na koncu je po sredini tekmovališča v zadnjih 100 m prehitevale tekmice in prišla na četrto mesto, tretje pa je zgrešila za 22 stotink.

Za presenečenje poskrbela veteranka Romanova

S četrtim mestom je v svojem prvem nastopu na pet kilometrov presenetila veteranka Romanova, ki je desetletje in pol starejša od Mišmaševe. Slednja je dobila možnost nastopa na 1500 m, ki je bila doslej disciplina Romanove. Ta je na najdaljši progi tega tekmovanja tekla dobro, taktično zrelo. Dejala je, da ni nobena težav med tekom. Verjetno bo po dolgih letih teke na srednjih progah zamenjala za daljše razdalje. Mesto nižje od nje je bila Barbara Špiler v metu kladiva, ki je glede na prijavljene izide dosegla višjo uvrstitev. To bi lahko, če bi bila v formi iz zadnjih let, tudi presegla. V tej sezoni ima velike tehnične težave, posebej v tretjem in četrtem obratu, ki ju ne opravi dovolj natančno, da bi se približala svojemu državnemu rekordu izpred dveh let (71,25 m).

Slovenija je v prvem delu drugega dne znižala zaostanek za Belgijo na vsega točko, vendar so Belgijci z nekaj izjemnimi predstavami prehiteli Litvo. Preden je na petem mestu v skoku v daljino končala povratnica v ekipo Nina Djordjević, je bila Slovenija že 19 točk za Litvo, ki je bila tedaj 10. Velenjčanka Djordjevićeva, ki je pred porodom nastopala s priimkom Kokot, je bila s 6,21 m dolgo na četrtem mestu, tik pred koncem tretje serije pa jo je prehitela ena od tekmic in slovenska predstavnica je ostala brez četrtega poskusa.

Sledilo je drugo mesto Kranjca in nastopa štafet 4 X 400 m, kjer si Slovenija ni mogla zagotoviti dovolj točk, da bi prehitela Litvo, ki je zbrala 227 točk in je Slovenijo prehitela za 17,5 točke.