Drugo etapo je danes odločil ciljni sprint, v katerem se je najboljše znašel Italijan Colbrelli, ki je tako vknjižil šele drugo zmago v članski konkurenci v karieri. Matthews je imel nekoliko slabše noge v samem zaključku, a je kljub temu zadržal skupno vodstvo, potem ko je slavil na četrtkovi vožnji na čas v Ljubljani.

Še 50 kilometrov pred ciljem je bila glavnina v lovu za ubežniki. Njihova prednost je znašala skoraj dve minuti, a takrat je karavana zavila na Veliko Reber, vzpon, ki je premešal vrstni red. Sedem kilometrov pod vrhom se je prednost ubežnikov stopila na polovico, glavnina, predvsem ekipa Netapp, pa je še vedno narekovala oster tempo.

Počasi so ubežniki odpadali, dva kilometra pod vrhom je bila ujeta večina, s pobegom je poskušal Kolumbijec Gomez Robinson Eduardo Chalapud. Tudi njega je skupina 25 kolesarjev ujela in gorski cilj je po sprintu pripadel Italijanu Davidu Vilelli, Chalapud se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Spet je začel kolesarje močiti dež, zato je bil spust proti cilju v Kočevju spolzek in nevaren.

V ospredju je vozilo približno 36 kolesarjev, ki jim je sledilo še dvajset posameznikov. Čeprav sta dva kolesarja še poskušala z begom pred samim ciljem, pa je o zmagovalcu druge etape na koncu odločil prav sprint te vodilne skupine, po dveh krogih po Kočevju se je najboljše znašel Colbrelli.

Današnja preizkušnja je videla tudi prvi odstop na dirki, slovensko pentljo je predčasno končal Nizozemec v vrstah Orice Green Edge, Jens Mouris.

V soboto bo na dirki po Sloveniji na sporedu kraljevska 192 kilometrov dolga etapa od Rogaške Slatine do zahtevnega vzpona na Tri Kralje.