Po vsem svetu so najbolj priljubljene visoke, pokončne hladilne naprave, saj imajo precej prednosti. Vendar pa to ne pomeni, da je prav vsak pokončen model idealen za vaše potrebe. Nakup velikega hladilnika je velik zalogaj za vašo denarnico, zato morate upoštevati kar nekaj dejavnikov. Učinkovita selekcija se bo na dolgi rok izplačala, saj boste živila lažje shranjevali.

Najprej ocenite svoje potrebe

Znamka, barva in material so res pomembni, a ko izbirate hladilnik, ne podlezite trenutnemu navdušenju, temveč najprej ocenite svoje potrebe. Odgovorite si na naslednja vprašanja: Koliko prostora za shranjevanje potrebujem? Koliko družinskih članov je v gospodinjstvu? Se bo družina povečala ali zmanjšala? Kaj je glavni namen nakupa hladilnika? Boste hrano shranjevali dlje časa? Koliko prostora imate na voljo?

Prostor, ki je na voljo v hladilniku, je med najbolj pomembnimi dejavniki pri izbiri. Če imate veliko družino, morate kupiti prostornejši hladilnik. Če pa je vaša družina majhna in ne pričakujete naraščaja, potem je bolje kupiti manjši hladilnik. Zapomnite si – bolj ko je hladilnik napolnjen, manj elektrike porabi.

Še en dejavnik, ki ga morate upoštevati, so predelki za shranjevanje v hladilnikih. Različni modeli imajo različne predelke, namenjene shranjevanju različnih živil. Če boste shranjevali veliko manjših zavitkov, potem izberite hladilnik z manjšimi predelki in predali. Na drugi strani pa je izbira pokončnega hladilnika z velikimi predelki idealna za velike družine, saj je za več članov pogosto treba shranjevati večje količine hrane, na primer v večjih posodah.

Priročno izvlečno odpiranje

V poštev je treba vzeti tudi tri različne postavitve zamrzovalnika v hladilniku – zamrzovalnik je lahko ob hladilnem prostoru, zgoraj ali spodaj. Izberite takšno rešitev, ki najbolj ustreza vašim željam in prostorskim možnostim. Pri nas so uveljavljeni predvsem kombinirani hladilno-zamrzovalni aparati s samostojnim zamrzovalnikom v spodnjem delu. Že nekaj časa so slednji na voljo tudi v izvlečni izvedbi, torej se odpirajo kot predali. To je zelo priročno in pregledno za brskanje po vsebini, pa tudi energijsko varčnejše, saj boste vi ali otroci hitreje našli, kar iščete.

In ne nazadnje - izberite hladilnik v varčnem energijskem razredu, ki vam bo prihranil precej denarja za elektriko. V naših trgovinah je na voljo veliko energijsko varčnih modelov znanih izdelovalcev, med katerimi boste gotovo našli pravega.

Vir: www.homedit.com