V Fergani je Kavčič upravičil vlogo prvega nosilca in brez izgubljenega niza osvojil naslov ter 80 točk ATP, ki ga bodo na novi lestvici približale stotemu mestu. Najtežjo nalogo je imel v finalu, ko mu je nasproti stal trenutno 184. igralec sveta. Po nekaj manj kot dveh urah boja, v katerem sta igralca dosegla povsem enako število točk (vsak po 84), je Blaž unovčil izkušnje in ostal bolj zbran v prelomnih trenutkih. Nasprotniku je dvakrat odvzel servis, svoj začetni udarec pa izgubil le enkrat. Dosegel je tudi 12 asov in se na koncu v podaljšani igri z rezultatom 10 proti 8 veselil novega naslova.

Kavčič ima v finalih zelo dobro statistiko - v 15. finalnem nastopu je osvojil deseti naslov, od tega ima tri na trdi podlagi in sedem na pesku. "Po tem težkem obdobju in operaciji sem zelo vesel novega naslova. Turnir ni bil najmočnejše zastopan, vendar pa moraš tudi to znati izkoristiti, saj si kot prvi nosilec v vlogi favorita in je to potrebno upravičiti. Edina prava pot je, da ostaneš osredotočen na svojo igro in vztrajaš pri zastavljenem načrtu," je dejal Kavčič.

"Zadovoljen sem z igro in tudi s stanjem stopala. Gre za majhne detajle, ki jih je težko opaziti, vendar če želiš biti na najvišjem nivoju, potem šteje vsaka malenkost. Močno upam, da posledice odstranitve živca ne bodo trajne in da bom kmalu spet stoodstoten kar se tiče gibanja," je dodal Kavčič, ki bo v naslednjih dveh tednih nastopal na podobnih turnirjih na Kitajskem.