Brezhibno vožnjo brez dotikov sta danes prikazala člana dvojca Luka Božič in Sašo Taljat. Božič je že v soboto stopil na zmagovalni oder, saj je bil tretji med posamezniki, na prvi tekmi svetovnega pokala pred tednom dni v Londonu pa sta bila primorska kanuista boljša od vse konkurence. Tokrat sta morala premoč priznati le slovaškima bratoma Škantar, ki sta progo prav tako prevozila brez napake, le nekoliko hitreje. Na koncu sta imela Slovaka sekundo in 26 stotink prednosti.

"Hotela sva še stopničko višje, a se ni izšlo. Danes sva imela nekaj težav v zgornjem delu proge, a je nato le steklo. Realizirala sva, kar sva si zadala, sva zadovoljna z vožnjo in uvrstitvijo. Zato treniramo, da vzdržujemo visoko raven skozi vso sezono, takoj na začetku se je 'poklopilo' in še drživa ta zmagovalni ritem," je po drugem mestu povedal Božič.

"Ni šlo vse tako gladko kot v polfinalu, malo bolj sva se mučila čez progo, a moramo biti zadovoljni z vsako uvrstitvijo na zmagovalni oder. Sezono sva res dobro začela, a glavna tekma šele prihaja, takrat bo potrebno imeti formo na višku in upam, da nam bo uspelo tako, kot nam uspeva zdaj. Tacenska proga je zelo neugodna, voda zelo niha, nikoli ne veš, kakšen tok te čaka pred katerimi vrati, a je tukaj lepo tekmovati zaradi vseh navijačev, ki nas pridejo spodbujat," je povedal Taljat.

Slednji računa na dobro predstavo tudi na tretji tekmi svetovnega pokala prihodnji konec tedna v Pragi. "Midva se vsake tekme lotiva stoodstotno. Če nama uspe, sva med najboljšimi. Po naslednji tekmi se vračamo domov v bazo, kjer sledita dva meseca priprav. Mislim, da bo dovolj, da se dobro pripravimo in si odpočijemo za finale sezone, za svetovno prvenstvo v ZDA," je še dodal Taljat.

Prve so z nastopom opravile kajakašice. Kragljeva je na tacenski progi že v petek postavila drugi čas kvalifikacij, danes je bila v polfinalu celo najhitrejša. A v finalu se je zalomilo, trije dotiki so bili preprosto preveč. Čeprav so tudi konkurentke delale napake, brezhibnih voženj brez kazenskih sekund je bilo malo, je bila Kragljeva v finalu premalo natančna.

"Saj ne vem, kaj bi rekla. Ves konec tedna sem bila konstantna, v kvalifikacijah in polfinalu sem peljala res dobro. Potem pa to danes. Ne morem reči, da sem razočarana ali zadovoljna, res pa sem želela pred domačimi navijači pokazati več, se prebiti na stopničke. Zdaj moram pač vzeti to, kar mi je bilo dano," je po četrtem mestu dejala Kragljeva.

V finalu je nastopila še Eva Terčelj, ki pa je bila deveta. Udarila je že prva vrata takoj po startni rampi, si nato do cilja nabrala še pet dotikov in osem kazenskih sekund ter s pribitkom desetih sekund končala na devetem mestu. "Nisem bila prava. Že ves teden me je mučil prehlad, danes se na progi nisem dobro znašla. Ko sem udarila že na začetku, se mi je vožnja podrla," pa je po devetem mestu dejala Terčeljeva.

V konkurenci kajakašic je zmagala Slovakinja Jana Dukatova pred Nemko Jasmin Schornberg in Avstrijko Corinno Kuhnle. Samo prvi tekmovalki sta bili brez napake. Tretja slovenska predstavnica Ajda Novak je nastope končala v polfinalu.