V pogovoru za časnik Wall Street Journal je Montezemolo pojasnil, da je krovna avtomobilska zveza (Fia) pozabila, da je formula 1 tudi vznemirjenje za navijače. "Formula 1 preprosto ne deluje. Nihče ne gleda dirk samo zato, ker so avtomobili učinkoviti. Potrebujemo vznemirjenje," je prvi mož Ferrarija kritičen do zadnjih sprememb v formuli 1.

V tej sezoni je Fia pripravila paket sprememb v elitnem avtomobilističnem tekmovanju, ki pa so se pokazale za manj učinkovite, kot so upali. Še vedno v tem športu prevladuje ena ekipa, le da namesto Red Bulla Mercedes, zaradi novih motorjev, ki so tudi manj hrupni, pa tekmovanje izgublja navijače, ki pogrešajo prvinske in divje zvoke dirkalnikov. Montezemolo meni, da se je Fia lotila ekologije in varčevanja na napačnem koncu.

Gre za šport in predstavo

"Vsi radi gledamo dirke, če so zanimive. Nihče pa ne gleda formule 1, ker bi računal manjšo povprečno porabo goriva ali zato, ker so privarčevali pri porabi pnevmatik. Da, gre za šport, toda tudi za predstavo," je bil oster Italijan, ki ga še posebej moti prepoved razvoja dirkalnikov med sezono. Njegova ekipa je zdaj tretja v SP, vendar do boljših rezultatov ne more z morebitnimi izboljšavami tehnike.

Ferrari je v formuli 1 vse od začetka tekmovanja leta 1951, italijanska tovarna, znana po hitrih in dragih avtomobilih, pa je na športnem področju tekmovala tudi na drugih prestižnih dirkah, kot je 24 ur Le Mansa. Montezemolo v pogovori ni napovedal, kdaj bi se umik lahko zgodil, po napovedih časnika pa bi do tega lahko prišlo že leta 2020.