Rokometna predigra pred slovensko-švedskim obračunom v dvorani na Kodeljevem je bila čez cesto, kjer je v peklensko vroči predavalnici brez klime na fakulteti za šport potekala skupščina RZS. Med desetimi točkami dnevnega reda sta že pred začetkom triurne seje največ duhov burili dve točki: članstvo RZS v regionalni ligi Seha in posledična sestava 1. NLB Leasing lige v sezoni 2014/15. Po na trenutke vroči in (ne)argumentirani razpravi je 49 delegatov od skupno 88 najprej izglasovalo sklep za potrditev članstva RZS v Sehi (proti je bil le predstavnik Kopra), nato pa še sklep le s štirimi glasovi proti, da bo v novi sezoni v domači ligi igralo 14 klubov (12 + 2), ne pa 12 (10 + 2).

To pomeni, da bo v rednem delu lige nastopilo 12 klubov (Branik, Trimo, Ribnica, Sevnica, Ormož, Izola, Slovan, Krka) ter da v ligi ostajata tudi Sviš in Krško, ki bi sicer morala izpasti, kot najboljša v 1. B ligi pa vanjo prihajata Slovenj Gradec in Loka), Celje Pivovarna Laško in Gorenje pa se bosta zaradi igranja v Sehi pridružila šele sredi marca v končnici za prvaka. Ta bo spet štela šest klubov (poleg Celjanov in Velenjčanov še štirje najboljši klubi iz rednega dela), končnica za obstanek pa osem, pri čemer bi se igralo po sistemu play outa na dve zmagi (5-12, 6-11, 7-10 in 8-9 po rednem delu, nato polfinale in finale). O usodi tretjega slovenskega kluba v Sehi (Maribor), imenih vseh klubov in številu se mora vodstvo regionalne lige odločiti do nedelje.

V dvorani je bila precej prijetnejša temperatura, še lepši pa pogled na simpatične Švedinje. Slovenke so se dobro upirale do izida 6:7, a med njihovim osemminutnim strelskim postom so Skandinavke naredile delni izid 6:0 za vodstvo s 13:6. Gostiteljice so odgovorile s štirimi zaporednimi goli (tri so dosegle z igralko manj), se nato spet izgubile (10:15), tik pred koncem prvega polčasa pa le približale na 14:16. Katastrofalen začetek drugega polčasa je dokončno pokopal vse upe na morebiten preobrat. Švedinje so ekspresno zadele štirikrat zapored za 21:14 in selektorica Marta Bon je bila prisiljena že po treh minutah in pol vzeti minuto odmora.

A ta ni pomagala, kajti Slovenke so bile še naprej nebogljene. Tri najboljše gostujoče igralke, Isabelle Gulden, Jessica Helleberg in Jenny Alm, so skupaj dosegle kar 22 golov od 34 švedskih, svoje je s 13 obrambami dodala še Filippa Idehn, ki brani v kratkih hlačah, in Švedinje so si kar šestkrat priigrale rekordnih osem zadetkov plusa. »Švedska je v tem trenutku pač toliko boljša, kolikor kaže končna razlika. Vse težave, ki jih imamo, smo v igri poskušali skriti, a ni šlo. Gostje so za moj okus igrale čudovito, mi pa se moramo do nedelje le pobrati,« povedala Marta Bon.