Vsestransko ameriško filmsko igralko in pop pevko latinskoameriškega rodu Lopezovo so gostitelji prvenstva povabili k sodelovanju, nadejali so se, da se bo sodelovanje zapisalo v pop zgodovino, tako kot se je nastop priljubljene kolumbijske pevke Shakire z Waka Waka pred štirimi leti v Južnoafriški republiki.

Brazilski organizatorji prvenstva so načrtovali, da bo Lopezova skupaj z njenim rojak in raperjem Pitbullom ter brazilsko pevko Claudio Leitte, ob spremljavi članov najbolj znane brazilske skupine bobnarjev Olodum, pred uvodno tekmo prvenstva med Brazilijo in Hrvaško v Sao Paulu zapela uradno pesem prvenstva Mi smo eno, z angleškim naslovom We Are One oziroma brazilskim Ole Ola.

Od tega sodelovanja pa ne bo nič. Premožna in podjetna J.Lo, ena najbogatejših Američank, si je v zadnjem hipu premislila. »Žal lahko zgolj potrdimo, da je Jennifer Lopez odpovedala nastop, zaradi tega pa spektakel ob začetku prvenstva ne bo nič manjši,« so sporočili iz organizacijskega odbora. Lopezova ni navedla razlogov, zakaj se je odločila za odpoved svojega nastopa.

Slovesnost ob odprtju prvenstva bo po napovedih vsega skupaj trajala četrt ure, v tem času pa se bo zvrstilo kar 600 različnih umetnikov in nastopajočih, med njimi bodo dogajanje popestrili akrobati, skakalci na trampolinih, izurjeni mojstri prav posebne brazilske plesno-borilne veščine capoeira ter hodci na hoduljah. Vrhunec spektakla bo prav veliki pevski finale, ampak zdaj brez Lopezove.