"Vsekakor sem izkupičkom zelo zadovoljna. Za Slovenijo bolje sploh ne bi moglo biti. Dirka je bila zanimiva. Med tednom sem se dobro počutila. Glede na to, da proga ni bila po mojih karakteristikah, sem to sprejela in vedela, da bo treba pokazati najbolje, kar lahko. Od začetka mi ni bilo všeč, da smo vozile v večji skupini. Nisem našla pravega položaja, zato sem že drugi krog šla naprej. Ostale smo štiri tekmovalke, kar je bilo že bolje. Imela sem manjšo krizo, nisem se najbolje počutila. Blaža je šla precej naprej, v klanec je bila močnejša. Trudila sem, da sem šla po svojih močeh," je uvodoma dejala drugič najboljša gorska kolesarka Evrope iz Ledin nad Idrijo, ki ima zdaj šest odličij z EP v vseh kategorijah.

Klemenčičeva si je po treh krogih privozila 14 sekund prednosti, razliko še povečala, vendar to 25-letnice ni zmotilo. "V mislih sem imela drugo mesto. V zadnjem krogu sem bila močna, tako kot na prejšnjih dirkah. Dobro sem se počutila. Ko sva bili z Blažo skupaj, nisem imela posebne taktike. Ko smo se vrnili v gozd, sem šla naprej. Nisem skočila, šla sem svoj ritem. Očitno je bil dovolj močan, da sem naredila razliko in sem imela še čas proslaviti ubranitev naslova," je povedala lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala.

Dobre volje je bila tudi izkušenejša Klemenčičeva. Na letošnjih dirkah svetovnega pokala je vseskozi rezultatsko napredovala, tako želeno odličje in stopničke pa si je prikolesarila v Nemčiji, kjer je leta 2005 v maratonu, ki je še štela za svetovni pokal, stopila na najvišjo stopničko. To je bila sploh prva zmaga Slovenije na dirkah svetovnega pokala, prvo v olimpijskem krosu je lani na Češkem prikolesarila Žakljeva.

"Zelo sem zadovoljna. Končno sem dobila medaljo tudi v krosu na velikih tekmovanjih. Končno mi je uspelo," je najprej zadovoljno razložila 34-letnica in nadaljevala: "Ko sem šla v torek na progo, mi je bila takoj všeč. To je proga za star način dirkanja, dolg krog, nič kaj tehničen, tudi vročina mi ustreza. Bila sem dobro pripravljena. To sem videla med tednom, ko sem en krog odpeljala v tekmovalnem ritmu. Ko je bila v petek štafeta sem primerjala čas z ostalimi ženskami in vedela sem, da sem šla dobro."

Slovenki sta bili vseskozi v ospredju, tam pa sta tudi končali, zamenjali sta le mesti, saj je bila Klemenčičeva ob vstopu v zadnji krog pred Žakljevo. "V drugem krogu je napadala Tanja, skupina se je razdrobila. V tretjem sem razliko naredila še jaz. V zadnjem krogu me je ujela. Glede na to, da je ona branila naslov, ni vlekla. Zdelo se mi je, da ne smem popustiti, ker naju lahko ujamejo. Nisem želela izgubiti medalje. Vlekla sem, Tanja me je napadla, vendar je bila premočna. Nisem mogla iti z njo. Za Slovenijo je to odličen rezultat," je še pripomnila Klemenčičeva.