Že v zadnji sezoni so tivolski hokejisti preživljali pravi boj na požiralniku, ko so v neurejenih razmerah zaman čakali na plačilo, sezono v EBEL, ki je ob razvrednotenem državnem prvenstvu že nekaj časa edino verodostojno tekmovanje na domačih tleh, pa so sklenili brez odmevnega dosežka. Negotovostim ni videti konca niti po dveh mesecih od zadnje klubske tekme v začetku aprila. Zdi se, kakor da so se stroji v tivolski pisarni že zdaj ustavili, potem ko se je klub odločil za daljši umik v medijsko ilegalo, s čimer so se dodatno okrepile različne špekulacije iz zakulisja. Že znani pretres se je zgodil prejšnji teden, ko je z mesta predsednice kluba po zgolj pol leta nepreklicno odstopila predstavnica glavnega sponzorja kluba Ditka Maučec. Njene sveže ideje, ki jih je napovedovala ob ustoličenju lanskega decembra, so v hipu postale preteklost.

S slovesom Ditke Maučec so se na včerajšnjem daljšem sestanku v večernih urah za zaprtimi vrati seznanili člani upravnega odbora. Ko smo okoli poldneva poklicali direktorja kluba Matjaža Seklja, da bi razložil svojo vizijo, kako vidi status Olimpije v prihodnji zimi, ni bil preveč zgovoren. Rekel je, da bo več znanega po večerni seji in da bodo medijem danes poslali sporočilo za javnost. Odstop predsednice Maučečeve je komentiral v pričakovanem tonu: »Ditka Maučec poslovno veliko potuje po Balkanu, zato je bilo medsebojnih kontaktov malo. Skoraj dvajset dni na mesec je zunaj Slovenije, obveznosti v hokeju pa seveda niso majhne. Zdaj bo treba v čim krajšem času najti pravega človeka, ki bo v danem trenutku pripravljen prevzeti njen položaj.«

O imenih Sekelj ni želel ugibati, je pa priznal, da prav veliko komunikacije na to tematiko v zadnjem času ni bilo. Po naših zanesljivih informacijah se bo na predsedniški stolček najverjetneje zavihtel dosedanji podpredsednik kluba Marko Popovič, sicer predstavnik kapitala iz podjetja Hypo. Kot smo izvedeli, bo Popovič odslej opravljal naloge vršilca dolžnosti predsednika, posle pa bi lahko prevzel že v roku dveh tednov, ko bodo organi kluba sklicali skupščino. Pričakovati je, da Popovičevo ustoličenje vendarle ne bo vneslo bistvenih sprememb v ustroj Olimpije, saj je predsedniška funkcija prostovoljna in ne prinaša tolikšne odgovornosti kot direktorska. V vlogi prvega moža kluba je vendarle že dvajset let prav Sekelj, ki vleče vse niti okoli poslovanja tivolskega kolektiva.

Ker se Matjaž Sekelj ni znašel le v poslovnih, ampak tudi nekaterih zasebnih težavah, se okoli Tivolija že dlje časa ugiba, ali bo odstopil s položaja. Ni povsem izključeno, da bo preveril zaupanje na bližajoči se skupščini, kjer njegov obstanek na direktorskem mestu ne bi bil povsem samoumeven. To bi bila vsekakor pogumna poteza, a glede na trenutne razmere najbolj razumljiva. »Z lahkoto se poslovim, če bo to pomenilo rešitev za Olimpijo,« nam je zatrdil včeraj in namignil, da mora svoje mnenje dodati tudi upravni odbor. »Razmišljanja niso šla nikdar v to smer, da bi odšel iz kluba, saj je odbor venomer izkazal spoštovanje za doslej opravljeno delo,« je še pristavil alfa in omega ljubljanskega hokeja.

Očitno bo šele po prihajajočem občnem zboru kluba znana bolj jasna usoda Olimpije, ki mora hitro postaviti novega trenerja in konkurenčen igralski kader. Eden od sklepov včerajšnjega upravnega odbora je bil, da bodo tivolski hokejisti še naprej nastopali v EBEL, čeprav pisarna kluba prejšnji mesec ni v celoti položila obvezne bančne garancije na račun lige na Dunaju, a naj bi v prejšnjih dneh vendarle poravnala celoten znesek.