Izvršni direktor Systrom je pojasnil, da so z omenjeno politiko poskrbeli, da bo Instagram »kar se da varen kraj za najstnike in odrasle«. Zato so morali sprejeti pravila, ki bodo za vse enaka.

Instagram je prepovedal objavljanje fotografij, na katerih so vidne ženske prsi. Upravljalci aplikacije tako odstranjujejo tudi fotografije, na katerih ženske dojijo. Najhujša pa naj bi bila za mnoge odločitev, da odstranijo fotografije žensk, ki imajo raka na prsih.

Poleg Scout Willis, ki je pred »golim sprehodom« iz protesta zaprla svoj profil na Instagramu, se je enako odzvala tudi Rihanna, ki je imela kar 1,3 milijona sledilcev. Systrom je dodal, da so pravila enaka tako za povprečne uporabnike kot zvezdnike. »Naša pravila so enaka za vse, zato ker hočemo, da je Instagram varen kraj tako za najstnike kot odrasle,« je pojasnil direktor.

Družba je v zadnjih letih, ko je njena priljubljenost naraščala, morala blokirati nekatere pojme v svojem iskalniku, da bi preprečila domnevno prodajo drog prek aplikacije. »Imamo več skupin, ki pregledujejo vsebino in spremljajo opozorila s strani uporabnikov,« je še dodal Systrom.

Facebook je aplikacijo Instagram kupil leta 2012 za eno milijardo dolarjev. Odločitev za prodajo je bila lahka, je takrat dejal Systrom. »Lahko naštejem mnogo področji, na katerih smo uspeli predvsem zaradi Facebooka,« je dodal.